avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua. Vreau sa știu și eu va rog : 1. Dacă un ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua. Vreau sa știu și eu va rog : 1. Dacă un copil ...

Bună ziua. Vreau sa știu și eu va rog : 1. Dacă un copil poarta atât nume de familie al tatălui dar și al meu, am nevoie de acordul lui sa ies din tara cu copilul?
2. Ce acte trebuie depuse la locul de munca sa anunț ca sunt însărcinată a doua oara, acum fii d în concediu creștere primul copil
3. Ce acte îmi trebuie pentru a prelungi indemnizația având în vedere faptul ca la prima indemnizație s.au calculat și ceva drepturi de autor pe lângă media salariului. Sper ca acum sa am aceasi indemnizație...
3. Când se depun aceste acte pentru stimulent nou născut, indemnizație..
Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:49, 18 Martie 2021
1. Minorul care călătorește însoțit doar de unul dintre părinți i se permite ieșirea din țară în următoarele situații:
- dacă părintele însoțitor prezintă o declarația a celuilalt părinte din care să rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea de călătorii în străinătate, pentru o perioadă care să nu depășească 3 ani de la data întocmirii acesteia;

- dacă părintele însoțitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredințat sau că exercită singur autoritatea părintească în temeiul unei hotărâri judecătorești rămase definitivă şi irevocabilă ori în temeiul unei hotărâri judecătorești rămase definitivă pentru procesele începute cu data de 15 februarie 2013;
[ link extern ]

2. Salariata înştiinţează angajatorul, depunând, în copie, Anexa pentru supravegherea medicală a gravidei şi lăuzei, completată corespunzător de medic, la compartimentul resurse umane din cadrul unităţii, însoţită de o cerere scrisă care să conţină informaţii referitoare la starea proprie de maternitate, în conformitate cu art. 2 lit. c)-e) din ordonanţa de urgenţă nr.96/2003 , şi, după caz, solicitarea de a i se aplică măsurile de protecţie prevăzute de aceasta.

Documentul medical eliberat de medicul de familie sau, după caz, de medicul specialist care atestă faptul că o salariată se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 2 lit. c)-e) din ordonanţa de urgenţă este fie adeverinţa medicală-tip aprobată de Ministerul Sănătăţii, fie Carnetul gravidei şi Anexa pentru supravegherea medicală a gravidei şi lăuzei în conformitate cu Ordinul ministrului sănătăţii nr. 12/2004.

3. Cand inceteaza primul CCC si care este data de nastere a celui de-al doilea copil?
Concediu Incdteaz în iulie 2021 și al 2 Lea copil este născut în martie 2021
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2021
Stylosaxz, utilizator
In acest caz, veti intra din CCC1 in CCC2

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am ramas insarcinata si as dori sa știu ce legea ... diana23ingrid diana23ingrid Bună ziua. Am ramas insarcinata si as dori sa știu ce legea a fost adoptata acum pe periodata starii de alerta cu virusul. As dori sa intru in risc maternal ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie făcut in momentul in care anunți ca ești însărcinată, ... Casiana Maria Casiana Maria Ce trebuie făcut in momentul in care anunți ca ești însărcinată, ți se solicita de către contabilitate documente care sa dovedească cele susținute , ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal Cezaroctavian Cezaroctavian Buna, as avea o intrebare. Sunt insarcinata in 3 luni cu risc crescut in sarcina drept urmare dr ginecolog mi-A dat adeverinta pt risc maternAl pt a o da ... (vezi toată discuția)