avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Buna ziua, In urma decesului sotului –sept 2019- am ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Buna ziua, In urma decesului sotului –sept 2019- am mostenit ...

Buna ziua,
In urma decesului sotului –sept 2019- am mostenit firma sa (SRL), inactiva din 2011, avand situatii financiare nedepuse pentru 2018, 2019, situatie pe care am aflat-o in august 2020 din comunicarea / somatia primita de la Administratia judeteana a finantelor publice . Situatiile financiare 2018, 2019 pe care le-am transmis ulterior au fost returnate cu motivarea nerespectarii cerintelor legale…
In septembrie 2020 Administratia judeteana a finantelor publice a actionat firma in judecata, solicitand dizolvarea societatii conform art.237 alin.1 lit f din Legea nr. 31/1990/R, Sentinta tribunalului s-a pronuntat favorabil acestei cereri. Conform celor prevazute in Sentinta data in decembrie 2020, aceasta a fost comunicata societatii si –citez: “ se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, pe pagina de internet a Oficiului National a Registrului Comertului sau pe portalul de servicii on-line al acestuia”.
Dezbaterea succesiunii s-a finalizat in 17 februarie 2021. In 11 martie am mers la Registrul Comertului cu Certificatul de mostenitor ,actul de partaj si Hotararea in care solicitam lichidarea firmei, propunand si expertul lichidator Mi s-a spus ca prin sentinta tribunalului se deruleaza deja procedura de dizolvare judiciara si nu pot solicita dizolvarea voluntara. Dosarul mi-a fost returnat si mi s-a spus ca Administratia judeteana a finantelor publice nu a publicat sentinta tribunalului in Monitorul Oficial si ca cea mai potrivita actiune ar fi sa solicit eu publicarea in vederea radierii firmei.
As dori un punct de vedere asupra modului in care ar trebui sa procedez pentru lichidarea acestei firmei “mostenite”
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Societate comerciala activa sau inchisa? sbgkd sbgkd Buna... Detin o societate comerciala din 1995,in anul 1998 a-m depus o cerere la finante ptr. inchidere temporara,ulterior a aparut problema cu marirea ... (vezi toată discuția)
Radiere de s.r.l. din oficiu lsv lsv Am un S.R.L. care a fost dizolvat prin hotarare comerciala a Tribunalului Bucuresti in 25.02.2008. Intrbari: 1 ORC-TB avea obligatia sa numeasca ... (vezi toată discuția)
Lichidare radiere firma Ramona24 Ramona24 Buna ziua! O firma suspendata 3 ani pana la 01.01.2013 cu derogare de la finante ...... Se doreste radierea ei. De la registrul comertului s-a spus ca ... (vezi toată discuția)