avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Nevalorificare spor de noapte la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Nevalorificare spor de noapte la pensie

Buna ziua! Am iesit la pensie in anul 2013 si nu mi s-a valorificat sporul de noapte din adeverintele depuse doarece lipsea temeiul legal. In anul 2020 am refacut acele adeverinte cu temeiul legal si le-am depus din nou la Casa de Pensii pentru recalculare. Am primit decizia cu motivarea: Sporul de noapte din prima adeverinta nu s-a valorificat deoarece lipseste temeiul legal de acordare( ea avea art.72 din L 57/1974) .Ore acord, ore regie din prima adeverinta si acord global din a doua nu s-au valorificat deoarece nu se regasesc in anexa 15 din HG 257/2011. Din ce am mai citit ar trebui sa inaintez o cerere de chemare in judecata a Casei de Pensii si daca da, cum trebuie sa procedez, care ar fi modelul cererii? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:47, 22 Martie 2021
Deciziile emise de casele teritoriale de pensii pot fi contestate, în termen de 45 de zile de la comunicare, la instanţa judecătorească competentă. (Tribunalul de la domiciliul reclamantului este instanța competentă)

Detalii
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul pentru munca prestata in timpul noptii Doina Elena Doina Elena Va rog sa imi spuneti daca sumele platite pe statul de plata pentru ore de noapte, in perioada 1979-1990, au facut parte din baza de calcul pentru contributia ... (vezi toată discuția)
Temei legal spor noapte si spor conditii deosebite in perioada 1990-1996 camyfilip camyfilip buna ziua. am eliberat o adeverinta cuprinzand spor noapte si spor conditii deosebite, in care am mentionat temeiul legal ca fiind Legea nr. 57/1974 si ... (vezi toată discuția)