avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatia este obligata sa fie inscrisa ca operator ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatia este obligata sa fie inscrisa ca operator pentru prelucrarea datelor personale?

O nelamurire. Avand in vedere ca in formularul de adeziune asociatie de parinti, sunt inscrise date cu caracter personal, asociatia este obligata sa fie inscrisa ca operator pentru prelucrarea datelor personale conform legii 677/2001 sau in acest caz nu se aplica avand in vedere ca datele sunt furnizate in vederea validarii nu al prelucrarii?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Aprilie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:49, 21 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista asa ceva.... Legea 677/2001 este abrogata din 2018 iar actuala legislatie (GDPR) a eliminat conceptul de inscriere a operatorilor de date cu caracter personal. Orice persoana juridica este implicit operator de date cu caracter personal, trebuie sa isi implementeze si sa respecte Regulamentul UE 679 / 2016 dar nu trebuie sa se notifice sau inregistreze nicaieri. Si orice operatiune cu date personale, inclusiv simpla detinere a lor, este in sensul legii o "prelucrare". !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model adeziune ong ionu ionu as dori si eu cateva modele de adeziune ptr un ong (vezi toată discuția)
Care este procedura pentru inregistrare ca operator date cu caracter ... miai222 miai222 Care este procedura pentru inregistrare ca operator date cu caracter personal? Pe website-ul dataprotection.ro nu se mai regaseste formularul de inscriere. (vezi toată discuția)
Valabilitate lege luminita29 luminita29 Buna ziua, Mai este valabila Legea nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a ... (vezi toată discuția)