avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Este adevarat ca in cazul decesului unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Este adevarat ca in cazul decesului unei rude(in cazul ...

Buna ziua! Este adevarat ca in cazul decesului unei rude(in cazul meu,matusa), medicul de familie nu poate sa-mi dea o copie dupa Certificatul constatator al decesului pentru ca sustine ca nu este legal acest lucru? Acest act mi-ar fi fost necesar pentru a beneficia de o polita de asigurare lasata de matusa mea.
Cel mai recent răspuns: Daniela2275 , utilizator 21:21, 24 Martie 2021
La modul general cei desemnati ca mostenitori vor primi ceea ce ramane dupa decedat. Deci primul pas ar trebui de facut succesiunea.

Legat de polita de asigurare depinde si ceea ce e inscris in ea, daca de exemplu dumneavastra sunteti inscris(a) explicit ca beneficiar al politei in cazul decesului matusei..
Da,eu sunt trecuta clar ca benefiar dar matusa mea a vrut sa faca ceva sa schimbe numele meu cu al ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat, unchiul meu a murit ... Hungan Hungan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat, unchiul meu a murit in 2001. Dupa succesiune apartamentul acestuia s-a impartit 1/4 matusei mele si 3/4 ... (vezi toată discuția)
Succesiune prin testament mihaela_hody mihaela_hody Matusa mea mi-a lasat prin testament toate bunurile mobile si imobile ce se vor afla dupa decesul ei .In acel moment avea un apartament dupa divortul de ... (vezi toată discuția)
Succestiune in germania si spania natural1 natural1 Buna ziua! Am urmatoarea situatie: Mama mea este nepoata unei matusii cu cetatenie germana care decedat in Romania. Sotul dansei din Germania traieste. ... (vezi toată discuția)