avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Care este Limita sumei executate silit prin poprire ...
Discuție deschisă în Executare silită

Care este Limita sumei executate silit prin poprire asupra disponibilităților ...

Bună ziua!
Care este Limita sumei executate silit prin poprire asupra disponibilităților bănești a 1/3 din salariu în cazul unei persoane asupra unei creanțe în valoare de 48000 lei la care sunt 2 terți popriti? Suma se împarte în 2 la fiecare terț? Sau cel ce are salariu mai mare plătește cea mai mare parte din debit?
Ultima modificare: Vineri, 26 Martie 2021
Bogdan2121, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bogdan2121 , utilizator 18:18, 27 Martie 2021
Depinde cine sunt tertii, daca sunt angajatori, 1/3 de la fiecare.
Am înțeles, dar nu știam dacă din suma totala ajung sa plătesc eu mare parte pentru ca am venitul mai mare...

gi-jane2 a scris:

Depinde cine sunt tertii, daca sunt angajatori, 1/3 de la fiecare.

stati asa, sunteti 2 debitori si dvs aveti salariu mai mare ?
nu rezulta asta din primul mesaj ( ci mai degraba, ca aveti 2 angajatori). daca e asa, da dvs veti plati mai mult decat celalalt.
mai departe, la final, puteti pretinde de la celalalt diferenta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Martie 2021
gi-jane2, moderator
Mulțumesc mult!
M-ați luminat și acum știu la ce sa ma astept!
Respect!

gi-jane2 a scris:

stati asa, sunteti 2 debitori si dvs aveti salariu mai mare ?
nu rezulta asta din primul mesaj ( ci mai degraba, ca aveti 2 angajatori). daca e asa, da dvs veti plati mai mult decat celalalt.
mai departe, la final, puteti pretinde de la celalalt diferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire gavry gavry Va rog sa imi cum procedez in urmatoarea situatie.Daca un salariat are poprire, i se retine 1/3 din salar dar nu a terminat de platit suma respectiva si ... (vezi toată discuția)
Poprirea tertilor de catre finante cristi.statescu cristi.statescu In cazul in care s-a primit de la finante o poprire pentru creantele datorate ale unui colaborator, dar in momentul respectiv nu exista nici-o suma. S-a facut ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta sorynagabryela sorynagabryela Buna ziua! Suntem o societate comerciala distribuitoare de produse din carne, pe baza de facturi fiscale, si, avem de recuperat de la diversi rau-platnici ... (vezi toată discuția)