avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pensiune ce ne deranjeaza linistea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pensiune ce ne deranjeaza linistea

Buna ziua, in casa de langa noi a fost deschisa o pensiune /se cheama casa de oaspeti.Cei care se cazeaza (de regula muncitori), beau, vorbesc foarte tare, urat uneori, asculta muzica la intensitate mare. In zilele calde discutiile pe ton ridicat, purtate pe terasa din fata pensiunii se indesesc, si dureaza pana la ore tarzii in noapte.
Ceea ce se intampla in curtea acestei pensiuni devine din ce in ce mai greu de suportat, pentru ca ne despart doar cativa metri, dar si pentru ca in orice zi sau moment ne putem astepta sa inceapa larma.
Vestea rea pentru noi este ca proprietarii vor sa amenajeze spatii de joaca pentru copii si, pentru a obtine mai multe rezervari, vor sa utilize curtea cu ciubar si alte asemenea instrumente de petrecere a timpului liber, ceea ce inseamna o sursa suplimentara de distractie pentru cei cazati, dar si zgomot/galagie in plus pentru noi, toate acestea sub ferestrele casei noastre si pe o distanta intre case de maxim 30 metri liniari!
Intrucat credeam ca proprietarii ar fi avut nevoie de acordul vecinilor pentru a putea functiona, acest lucru nu s-a intamplat, desi am aflat ca exista in legislatia specifica un document privind acordul notarial al vecinilor pentru constructia sau schimbarea destinatiei unui imobil. Era logic si de bun simt sa fi cerut acordul pentru a desfasura acest gen de activitate in proximitatea caselor de locuit.
Va rog ce trebuie sa fac pentru a ne regasi linistea , pentru care am platit / platim zeci de mii de euro?
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 26 Martie 2021
cristinacristinacristina, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati primaria in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea este bine sa fie semnata de toti vecinii afectati. Pentru autorizarea de functionare a pensiunii de catre primarie era necesar avizul vecinilor.
Puteti sesiza politia in baza legii nr. 61/ 1991 privind linistea si ordinea publica. Gasiti legea aici: [ link extern ]
Multumesc, dar sesizarea mea la Primarie a fost directionata , rasul lumii, la Politia locala ! Din pacate proprietarii se laudau ca au judetul la degetul mic ........
Chiar si asa nu ma las, mi-au distrus linistea si ... sanatatea
acest răspuns util
politia locala este competenta sa rezolve acest lucru, ea fiind in subordinea primariei.
acest răspuns util
Politia locala tine de primarie si salariile se platesc din taxe si impozite platite de cetateni.
Cereti primariei sa va comunice conditiile in care s-a emis autorizatie de functionare. Invocati OG nr. 27/ 2002 privind petitiile. Daca nu primiti raspuns scris in 30 de zile puteti deschide actiune in instanta impotriva primariei in baza Legii nr. 554/ 2004 a contenciosului administrativ.
Multumesc, e greu, foarte greu, nu sunt o persoana conflictuala ......... ma plimba de la o institutie la alta .....

Alte discuții în legătură

Buna ziua . de câțiva ani sunt terorizat de zgomotele produse ... Constantin.M Constantin.M Buna ziua . De câțiva ani sunt terorizat de zgomotele produse pe un teren sintetic construit de un vecin vizazi de casa in care locuiesc , distanta dintre ... (vezi toată discuția)
Vecini cu grajdul langa casa si miros insuportabil Ciorceri Ciorceri Buna ziua avem un vecin care mai dégraba e chirias casa unde stam e stil saseasca cu poarta dinaia mare avem niste vecini care isi agreseaza caii adica ii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. de curând s-a deschis o sala de jocuri cu program ... Jeasminne Jeasminne Bună ziua. De curând s-a deschis o sala de jocuri cu program non-stop sub apartamentul meu, ceea ce duce la lipsa linistii și gălăgie în mod constant, ... (vezi toată discuția)