avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. De curând s-a deschis o sala de jocuri cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. De curând s-a deschis o sala de jocuri cu program ...

Bună ziua.
De curând s-a deschis o sala de jocuri cu program non-stop sub apartamentul meu, ceea ce duce la lipsa linistii și gălăgie în mod constant, deoarece nu este izolat fonic și se aude orice mișcare de dedesubt. Avem nenumărate apeluri la 112 și politia locala pe timp de noapte nerezolvand nimic, am fost și la primărie, iar nimic ca nici primăria și nici politia nu au dat autorizație de funcționare. Ce putem face pentru liniștea noastră? Nu s-a cerut acordul nici unui vecin din scara, dar eu sunt cea mai afectata, având apartamentul exact deasupra acestei săli și un copil mic ce nu se pate odihni din cauza acestor bubuieli. Mulțumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:50, 3 Ianuarie 2021
Sesizati primaria in scris cu nr. de inregistrare/ data invocand OG nr. 27/ 2002 privind petitiile si solicitati rezolvarea problemei, respectiv inchiderea salii de jocuri sau antifonarea acesteia pe cheltuiala proprietarului locatiei.
Daca nu primiti raspuns scris in 30 de zile de la primarie cu masurile luate puteti deschide actiune in contencios administrativ impotriva primariei conform prevederilor Legii nr. 554/ 2004.
Daca primaria nu a dat autorizatie de functionare are competenta sa inchida temporar sala de jocuri.
Am sesizat primăria și politia, dar răspunsul lor au fost ca nu au emis autorizație, nici una nici alta, și ca ei primesc autorizatii de la agenția sălilor de jocuri, sau ceva de genul, ba chiar mai nou au primit autorizatie pentru muzica la un volum destul de tare, și cu program non-stop, dar nu de la primărie. M-ar ajuta dacă as solicita un sonometru pentru a putea dovedi zgomotul intens ce se aude în apartament? Sunt dispusa sa cheltui niște bani, doar sa am liniște în casa. Mulțumesc mult pentru răspuns.
Primăria mănâncă borș. Iar autorizația se primește după ce proprietarul care a deschis activitatea respectiva dovedește primariei ca a respectat art. 40 din legea 196 /2018.

1-Pentru astfel de probleme nu mai sesizati serviciul unic de urgenta,deoerece riscati sa fiti amendat pentru apelare nejustificata
2-Sala de jocuri este deschisa in spatiul special amenjat de la parterul imobilului de locuit in comun sau in spatiu cu destinatia de locuinta caruia i sa schimbat utilizarea ?
Pentru determinari de zgomot si vibratii puteti contacta o firma autorizata de catre Ministerul muncii si Ministerul sanatatii sa faca determinari de noxe si sa emita buletine de determinare noxe. Gasiti pe site-ul Inspectiei muncii aici: [ link extern ]
Buletinele de determinare noxe va pot fi utile numai daca deschideti actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce institutie ma pot adresa pt a reclama zgomote la sala fitnes? pref0022 pref0022 Buna ziua. Referitor la sala de fitnes, as avea o problema si anume: sala de fitnes se afla la parterul blocului, din cate stiu are autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Terasa cu muzica deschisa in spatele casei mele hori27 hori27 Locuiesc la casa si de curand in spatele casei s-a deschis o terasa cu muzica,zidul de la spatele casei este comun cu aceasta terasa.Zgomotele clientilor si ... (vezi toată discuția)
Nivel maxim zgomot in apartament Cristi_1970 Cristi_1970 Buna ziua Vecinul de deasupra mea a infiintat o mica sala de repetitii in spartamentul sau,se canta la saxofon,pian si vioara uneori in acelasi timp ... (vezi toată discuția)