avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestație Decizie - Neplata contribuțiilor de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestație Decizie - Neplata contribuțiilor de către angajator

Neplata contribuțiilor de către angajator a dus la nerecunoașterea perioadei la pensie. Instanțele de fond și apel au imputat angajatului că nu a făcut dovada cauzei pentru care angajatorul nu și-a îndeplinit obligațiile. Aș dori ceva din jurisprudență, cu recunoașterea perioadei fără obligarea angajatului de a dovedi motivul de neplata al angajatorului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:53, 29 Martie 2021
In Legea 263/2010 este mentionat :
stagiu de cotizare - perioada de timp pentru care s-au datorat contribuții de asigurări sociale la sistemul public de pensii, precum și cea pentru care asigurații cu contract de asigurare socială au datorat și plătit contribuții de asigurări sociale la sistemul public de pensii.

Nu se prevede nimic de plata .

Cu parere de rau, nu am gasit jurisprudenta in sensul dorit de dvs.
Am depășit de la fond faza cu definiția stagiului de cotizare. La apel i se impută clientului meu că nu a făcut dovada motivului pentru care angajatorul nu a plătit contribuțiile. Depus copie carte de muncă, adeverință de la acel angajator, persistă întrebarea: ce motiv a avut angajatorul de nu a depus dările? Menționez că perioada este de aproape 4 ani.
Este foarte greu de dat un raspuns la intrebarea "ce motiv" .... rea-vointa, neglijenta etc ... Consecințele situațiilor de neplată cad în totalitate în spinarea angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuare vechime in vederea pensionarii Giorgina Giorgina Buna ziua, Sotul meu a pregatit dosarul de pensionare. Se loveste insa de o problema pe care nu numai ca nu o intelegem, dar nici nu stim cum am putea sa o ... (vezi toată discuția)
Dovada vechimii în munca Silvi7 Silvi7 Buna ziua,daca am carnetul coplectat la zi,nu dovedeste ca beneficiez de toata vechimea inscrisa in el?Daca angajatorul nu a platit cotizatia la asigurari ... (vezi toată discuția)
Pensionare- angajat la o firma in insolventa Nicoleta02 Nicoleta02 Buna ziua, Doresc sa va intreb in ce masura poatea afecta un angajat al unei societati in insolventa, care mai are 3 ani pana la pensionare, avand in vedere ... (vezi toată discuția)