avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum sa interpretez articolul b, alin3, art21 din Legea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum sa interpretez articolul b, alin3, art21 din Legea 223/2015?

Cum sa interpretez articolul b, alin3, art21 din Legea 223/2015?Casa de pensii sectoriala a MApN spune ca nu ma incadrez pt ca am plecat prin demisie. Atunci cind am plecat mai aveam aproape 2 luni din ultimul contract pe care-l mai puteam incheia cu unitatea, datorita aparitiei legii 384/2006, fiind beneficiar al art.69 care ne permitea sa mai stam in armata pana la terminarea contractului desi depasisem baremul de varsta de 40 de ani. Am sansa la tribunal sa castig?
Cel mai recent răspuns: vyobuz , utilizator 09:04, 14 Aprilie 2021
Nu va incadrati in prevederile textului de lege mentionat.
Argumente ???

Cornel Vasile a scris:

Nu va incadrati in prevederile textului de lege mentionat.

art.21 Legea 223/2015
...
(3) De reducerea vârstei standard de pensionare prevăzută la alin. (1) beneficiază și militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special care, la data depunerii cererii de pensionare, îndeplinesc condițiile de vechime prevăzute la art. 16 alin. (1) lit. b) și care se regăsesc în una dintre următoarele situații:
a) au fost trecuți în rezervă în conformitate cu art. 45 alin. (1) lit. a),b), e), g) și h) din Legea nr. 384/2006, cu modificările și completările ulterioare;
b) au fost trecuți în rezervă ori le-au încetat raporturile de serviciu din motive neimputabile acestora, ca urmare a reorganizării unității militare sau a reducerii unor funcții din statele de organizare, precum și pentru alte motive ori nevoi ale instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale.


1. art. 45 alin. (1) lit. a),b), e), g) și h) din Legea nr. 384/2006 :
a) la împlinirea limitei de vârstă în serviciu, stabilită prin ordin al ministrului apărării;
b) la expirarea termenului contractului, în situația în care nu sunt posibilități de reînnoire din cauza reducerii funcțiilor ca urmare a desființării, restructurării sau a dislocării unității;
.....;
e) pentru motive sau nevoi ale Ministerului Apărării;
....
g) la expirarea termenului contractului, în situația în care una dintre părți nu mai optează pentru reînnoirea contractului;
h) când nu mai îndeplinesc criteriile specifice, stabilite prin ordin al ministrului apărării, pentru ocuparea funcției;
...

Demisia nu se incadreaza.

2. Demisia este considerata motiv imputabil salariatului ..... De asemenea, reorganizărea unității militare sau a reducerii unor funcții din statele de organizare nu cuprinde si plecarea prin demisie.....desfiintarea posturilor intra in aceasta situatie.


Obs.
Nu mai citati raspunsurile primite. Apasati direct "RASPUNDE".
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
In opinia mea, faptul ca ,atunci când a apărut L. 384/2006 eu ma aflam în contract cu mapn și nu am mai putut sa inchei altul datorita coborârii prin lege a vârstei de la 45 la 40 , il consider ca pe ,, motive ori nevoi ale institutiilori din domeniul apararii nationale"

Legea se refera la situația : au fost trecuți în rezervă ori le-au încetat raporturile de serviciu din motive neimputabile acestora , .... pentru alte motive ori nevoi ale instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale.

Demisia nu cred ca întra în aceasta situație.

Alte discuții în legătură

Legea 223 din 2015 se completeaza cu: ... viorel1971 viorel1971 Buna ziua. Am inteles ca legea 223 din 2015 se completeaza cu: Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 457 din 29 mai 2020 Parlamentul României adoptă ... (vezi toată discuția)
Drept la pensie militara! sau nu.!? Guilermo Guilermo Buna ziua, as dori sa va adresez o intrebare.., in speranta ca cineva ma poate ajuta sa inteleg anumite lucruri legate de acordarea pensiei militare. Legea ... (vezi toată discuția)
Militari angajati pe contract limitat mirceafrancisc mirceafrancisc eu am fost s.g.v. pe baza de contract de 4 ani si citind legea somajului,art 17,lit d am asteptat ca la incetarea de drept a contractuluisa intru in somaj pana ... (vezi toată discuția)