avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto cu vatamare corporala. Am vazut ca ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto cu vatamare corporala. Am vazut ca pentru un accident din 2017 cu vatamare ...

Buna ziua! Am vazut ca pentru un accident din 2017 cu vatamare corporala usoara, procurorul a clasat cazul dupa 8 zile. Nu trebuia sa se astepte 90 de zile pentru a da posibilitatea victimei sa revina asupra plangerii penale (nu facuse plangere penala)?
Cel mai recent răspuns: lujerului , utilizator 11:31, 13 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Daca persoana vatamata a avut nevoie de mai putin de 90 de zile de ingrijiri medicale, iar conducatorul auto nu consumase alcool, sau alte substante interzise, fapta nu constituie infractiune, iar procurorul nu este obligat sa astepte implinirea termenului pentru depunerea plangerii prealabile, pentru ca in varianta asta nu vorbim de o infractiune. Lucrurile stau total diferit daca persoana vatamata a avut nevoie de mai mult de 90 de zile de ingrijiri, sau conducatorul auto consumase alcool.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc mult! O zi frumoasa!
Revin cu o intrebare. In ultima interpretare a art. 196, alin. 3, putem considera ca, daca partea vatamata nu are nici-o zi de spitalizare sau alte consecinte medicale, cel care a produs vatamarea din culpa este exonerat de raspunderea penala?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Daca nu se produce cel putin una din consecintele prevazute pentru vatamarea corporala, nu putem vorbi de infractiune.
Multumesc! Toate cele bune!

Alte discuții în legătură

Accident cu victima danyell_crystyan danyell_crystyan in 16 decembrie 2015 am acrosat cu masina un pieton care se afla pe mijlocul drumului la 10-15 metri dupa o trecere de pietoni.precizez ca eram in afara ... (vezi toată discuția)
Am lovit cu mașina o persoană pe trecerea de pietoni. nu am mai avut probleme cu legea și sunt foarte speriat, ce mi se poate întâmpla? Drusca Drusca Eri seara am accident pe trecerea de pietoni într-o intersecție am virat la dreapta am fost orbit de faruri și semnalizare la cei lalti conducători auto am ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima mariandumitru77 mariandumitru77 Buna ziua, in urma cu o luna si jumatate, o ruda apropiata a fost implicata ca vinovat intr-un accident rutier soldat cu victima, un accident usor pe trecerea ... (vezi toată discuția)