avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am lovit cu mașina o persoană pe trecerea de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am lovit cu mașina o persoană pe trecerea de pietoni. Nu am mai avut probleme cu legea și sunt foarte speriat, ce mi se poate întâmpla?

Eri seara am accident pe trecerea de pietoni într-o intersecție am virat la dreapta am fost orbit de faruri și semnalizare la cei lalti conducători auto am lovit o persoană pe trecerea de pietoni aveam o viteza de 15, 20 la ora.ce mi se poate intampla nu am consumat băuturi alcoolice nu am avut probleme de nici un fel cu legea până acum sunt speriat de ce am făcut. Aș dori să stiu ce mi se poate intampla cel mai grav. Si cum sa scap cat mai repede din cauza ce am produso recunosc vina este a mea .nu sunt un om violent nici în societate și nici ca conducător auto.
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 00:25, 4 Mai 2019
Buna ziua,
repede nu aveti cum sa scapati!
Este foarte important de stiut numarul de zile de ingrijiri medicale ale persoanei vatamate.
In functie de acest lucru se va face si incadrarea juridica.
Dupa ce se face incadrarea juridica atunci se poate stabili si daca exista sau nu o pedeapsa.
Bună ziua!
Dacă victima are nevoie pentru vindecare de mai puţin de 90 de zile de îngrijiri medicale, iar dumneavoastră nu conduceaţi băut sau sub influenţa drogurilor, fapta nu va reprezenta infracţiune.
Dacă numărul de zile de îngrijiri medicale necesare pentru vindecare sunt de cel puţin 90, atunci fapta va constitui vătămare corporală din culpă. În cazul acestei infracţiuni, acţiunea penală se pune în mişcare faţă de dumneavoastră numai dacă victima face plângere prealabilă. Aşadar, vă puteţi înţelege cu victima pentru a nu depune plângere. Dacă totuşi depune plângere, aceasta şi-0 poate retrage oricând în cursul procesului penal, chiar şi în faţa instanţei de apel. Dacă îşi retrage plângerea scăpaţi, de asemenea, de răspunderea penală.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Important este sa va linistiti. Stresul nu va ajuta la nimic. Mai mult o sa innebuniti si pe cei din jurul Dvs.
Important este si sa vizitati victima atat la spital cat si acasa daca se poate. Sa va interesati de sanatatea lui si sa acordati atentie - sa nu fiti nepasator. Aflati ce diagnostice au fost stabilite la spital, iar daca acestia nu vor conduce peste 90 de zile de ingrijire medicala, atunci cauza va fi clasata.
Se poate intampla oricui, important este sa fiti cooperant cu organele competente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier valentino_rossy18 valentino_rossy18 sunt un tanar de 20 de ani anul trecut am avut un accident rutier eu eram soferul ne indreptam spre casa eu cu doi prieteni pe drum inainte de o curba am fost ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni - vatamare corporala bogdanCLS bogdanCLS Buna ziua. In ziua de 10.10.2009 am reusit sa fac un accident, mai explicit am \"agatat\" un tanar in varsta de 18 ani pe trecea de pietoni. Acesta a suferit ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu vatamare corporala. am vazut ca pentru un accident din 2017 cu vatamare ... lujerului lujerului Buna ziua! Am vazut ca pentru un accident din 2017 cu vatamare corporala usoara, procurorul a clasat cazul dupa 8 zile. Nu trebuia sa se astepte 90 de zile ... (vezi toată discuția)