avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Calcul impozit in funcție de materialul din care este ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Calcul impozit in funcție de materialul din care este clădirea construită.

Sfatul d-voastra mi-ar fi de mare folos
In urma cu 10 ani mi-am construit o casă tip canadian,asta însemnând ca e o cladire pe structură de lemn,fundatia bineinteles, din beton.
Doi ani mai tarziu,am facut recepția si am declarat locuința la fisc.Dupa cum stiti,impozitul se calculeaza in funcție de materialul din care este clădirea construită . Dar,,spre surprinderea mea, functionara de la ghișeu,mi-a fixat impozitul pentru o casa din beton explicatia fiind ca are fundatia din beton si nu o poate incadra altfel. Am incercat sa primesc lămuriri in acest sens si de la un superior al acelei functionare dar raspunsul a fost același.
Prin urmare, am platit 8 ani astfel.
In urma cu cateva zile,am intrat pe site-ul finanțelor si am incercat sa-mi calculez impozitul. La rubrica"materialul din care este construit imobilul" era optiunea
- pereți din lemn cu izolatie
- pereți beton si bca.
La prima era suma de aproximativ 160 lei,la cealaltă 560.
Intrebarea mea este ce as putea face pt a-mi schimba încadrarea su eventual recuperarea sumei pe care ,in accepțiunea mea,am platit- o incorect.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2021
george-neagu, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti face un memoriu în care prezentati situatiasi solicitați recarecalcularea impozitului si restituirea sumelor plătite suplimentar.In functie de răspuns aveti varianta unui proces..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite locale casa din lemn gcercelaru gcercelaru 1. In baza carui act normativ sau metodologii de aplicare se poate incadra o casa executata din lemn cu structura de grinzi de lemn si pereti din OSB in ... (vezi toată discuția)
Impozite locale casa din lemn laurentiu972 laurentiu972 Reformulez o intrebare: Cum se poate incadra o casa executata cu structura de grinzi de lemn si pereti din OSB ? (conform tabelului din art. 251 privind ... (vezi toată discuția)
Impozit mansarda tciprian tciprian Cum se caluleaza impozitul pentru o mansarda din lemn fara instalatii daca parteerul este din beton fara instalatii. Teoretic ar trebui sa se impoziteze 75% ... (vezi toată discuția)