avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, Am dezbatut succesiunea de curand, (in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, Am dezbatut succesiunea de curand, (in urma cu cateva ...

Buna seara,
Am dezbatut succesiunea de curand, (in urma cu cateva zile,)dupa parintii nostri decedati in urma cu multi ani.
Am fost patru frati in aceasta masa succesorala.
Acum urmeaza ca certificatele de mostenitori sa fie intabulate si inregistrate la primariile aferente locatiilor din certificate.
Va intreb,daca unul dintre frati doreste sa-si vanda partea lui de mostenire acum pana sa se intabuleze certificatele cu numele celor patru mostenitori,este posibil???Adica ,ar vrea sa -si vanda dreptul lui ,unuia dintre noi ,este posibil acum???
Sau aceasta vanzare este posibila abia dupa intabularea in cartea funciara a certificatelor de mostenitori pe numele celor patru???
Cu stima si multumiri, astept parerile dvoastra.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:17, 2 Aprilie 2021
Vânzarea nu.insa pot fi găsite alte modalitati
Multumesc pentru raspuns.
In aceasta situatie ar fi recomandata donatia masei succesorale din partea fratelui in favoarea altui frate?Aceasta ar fi o posibilitate in locul vanzarii?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indiferent ca e donație sau vânzare, din moment ce se transmite proprietatea asupra unei cote indivize dintr-un bun imobil, trebuie să așteptați intabularea.
Fără, nu se poate.
Multumesc frumos.
Asta numai în cazul transmiterii proprietății...dupa succesiune

raluk0207 a scris:

Indiferent ca e donație sau vânzare, din moment ce se transmite proprietatea asupra unei cote indivize dintr-un bun imobil, trebuie să așteptați intabularea.
Fără, nu se poate.

Alte discuții în legătură

Vanzare mostenire buna ziua, in urma decesului parintilor nostri, ... regal service regal service Vanzare mostenire Buna ziua, In urma decesului parintilor nostri, am mostenit impreuna cu ceilalti 3 frati ai mei, 1 teren intravilan cu casa si un teren ... (vezi toată discuția)
Succesiune doina99 doina99 Buna ziua! Daca 3 mostenitori detin un act de succesiune (o casa mostenita de la parinti) si doresc sa o modifice in favoarea unuia dintre ei ce posibilitati ... (vezi toată discuția)
Succesiune intarziata cris99 cris99 Buna ziua,. Bunica mea a decedat acum 9 luni, dorim sa deschidem succesiunea, mama mea este unicul copil. Bunicul meu a decedat acum 15 ani si nu am facut ... (vezi toată discuția)