avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suspendare facultativa dispusa de 2 ori Sa intelegem ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Suspendare facultativa dispusa de 2 ori Sa intelegem ca este ...


Suspendare facultativa dispusa de 2 ori

Sa intelegem ca este vorba de 2 suspendari ?
SE poate dispune mai multe suspendari in cursul procesului de judecata ?



''Totodată instanţa învederează că suspendarea dispusă la data de 25.09.2018 până la
soluţionarea definitivă a dosarului nr.9298.... şi-a încetat efectele la data de
28.05.2019 când dosarul a fost repus pe rol, măsura suspendării din data de 25.06.2019
privind o altă pricină şi anume dosarul nr.20078''

Multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 03:40, 4 Aprilie 2021
Da, este vorba de doua suspendari intemeiate pe existenta a doua dosare diferite. Primul a fost solutionat, cauza Dvs.a fost pusa pe rol, insa a intervenit un alt dosar, a carui solutionare are inraurire asupra rezolvarii litigiului in care sunteti parte.
Asta vad și eu ,insa vreau sa știu dacă suspendarea se poate dispune de mai multe ori în cursul procesului de judecată.

Cabinet de avocat "Elena Viorica Mavhima" a scris:

Da, este vorba de doua suspendari intemeiate pe existenta a doua dosare diferite. Primul a fost solutionat, cauza Dvs.a fost pusa pe rol, insa a intervenit un alt dosar, a carui solutionare are inraurire asupra rezolvarii litigiului in care sunteti parte.

De aceea am întrebat dacă codul de procedură admite mai multe suspendări facultative in cursul judecății întemeiate pe același 413 alin 1 pct.1 .
La dosar nu exista încheierea de ședință privind repunerea pe rol.
Nu s-au aplicat regulile procesuale de citare și fixare de termen pentru cea de-a 2 a suspendare. S-au dat la oha.
Ultima modificare: Vineri, 2 Aprilie 2021
Dor77, utilizator
Sa admitem ca in cursul judecatii se poate dispune suspendarea cauzei de 10 ori insa pentru a face transferul intre suspendari este nevoie ca procesul sa fie repus pe rol apoi suspendat ......cu citarile de rigoare ale partilor .

Pentru toate aceste ''repuneri pe rol'' este evident din literatura dreptului procesual ca instanta trebuie sa motiveze prin incheiere considerentele repunerii pe rol apoi prin alta incheiere considerentele noii suspendari .

Este logic pt. mine ca electrician dar observ ca pentru judecator care profeseaza in drept de peste 10 ani poate face o asemenea gogomanie . Daca eu as face in domeniul meu m-as curenta . Deci inteleg ca sunt si judecatori care nu stiu carte si tipa la avocati ...si le da amenzi ca au indraznit sa -i contrazica. Scuze ,dar e ceva real cu care cred ca va intalniti si voi .
Art. 413. -

(1) Instanța poate suspenda judecata:
1. când dezlegarea cauzei depinde, în tot sau în parte, de existența ori inexistența unui drept care face obiectul unei alte judecăți;
...
(2) Suspendarea va dura până când hotărârea pronunțată în cauza care a provocat suspendarea a devenit definitivă.

Ar putea să existe unul sau mai multe dosare, aflate pe rolul instanțelor de judecată, a căror soluționare ar avea o influență hotărâtoare asupra rezolvării cauzei dvs. / de a căror rezolvare depinde soluția din procesul dvs.
Ca atare, ar putea să existe una sau mai multe suspendări întemeiate pe art. 413 alin. 1.

Mai sus ați citat cu ghilimele un paragraf din ... ce-o fi fiind. (sentința? hotărârea unei instanțe superioare?)
Ce ar trebui să înțeleg? Că nu există încheierea din „data de 28.05.2019 când dosarul a fost repus pe rol”? Ați scris cu mâna dvs. Încheierea din data de 28.05.2019 trebuie să fie cea pe care o căutați. (și nu-i necesar vreun roman foileton de motivare spre a constata că a rămas definitivă hotărârea din cauza care a determinat suspendarea - pentru a repune cauza pe rol).
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Aprilie 2021
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Nelămurire in cadrul unei suspendări facultative 413/1 repunerea ... Antik Antik Nelămurire In cadrul unei suspendări facultative 413/1 repunerea pe rol se face prin încheiere cu citare ? In cauza este vb.despre o suspendare ... (vezi toată discuția)
Termen repunere pe rol ContSters228970 ContSters228970 Daca recursul a fost depus pe 04.08.2011, primul termen a fost pe 11.05.2012,si tot atunci a fost suspendat, la ce data se incheie daca nu se depun acte si nu ... (vezi toată discuția)
Cerere de amanare a cauzei ContSters149882 ContSters149882 Salutare! Am si eu nevoie de un sfat.. Am un proces pe 26 Martie 2012, am primit citatia acum cateva zile. Insa nu pot ajunge, abia m-am angajat si nu pot ... (vezi toată discuția)