definitie: cota parte indiviza (CPI) este procentul de suprafata utila a unui apartament fata de totalul suprafetelor utile ale tuturor apartamentelor.
Suprafata utila inseamna suprafata apartamentului fara logii, balcoane, incinte in zid pentru calorifere, spatii pentru sobele de incalzit.
CPI este exprimata in actele de proprietate atat sub forma de procent, cat si sub forma de suprafata propriu-zisa, uneori cuprinde in calculul ei si balconul, alteori nu, totul depinde de cine a intocmit actul si de cum s-a considerat atunci acest calcul.
In calculele aferente cotelor de intretinere aceasta CPI trebuie recalculata simplificat si uniformizat, astfel incat la apartamente identice sa se plateasca cheltuieli egale dintre cele care se repartizeaza pe acest
Exista doua metode de a face aceste calcule.,fie utilizam procentul CPI sau calculam la suprafata.-in ambele variante fiind necesare ajustari prealabile
Eu am in contract trecuta o cota indiviza aferenta spatiilor comune din bloc si o cota aferenta spatiilor comune din parcarea subterana. Pentru acestea as vrea sa stiu formula de calcul.
CPI pt apartament este diferit.
Multumesc pt raspuns!
Cota indiviza
oji62
un dezvoltator imobiliar vine un imobil p+ 2 ( cu sarpanta) ; 6 apartamente, la 6 cumparatori; toti cei 6 proprietari au cota indiviza din casa scarii si ... (vezi toată discuția)