Va puteti adresa asiguratorului numai pentru reparatia curenta, dar solutia nu este pe termen lung, pentru ca asigurarea vizeaza un incident accidental, iar nu o problema constanta, datorata relei-credinte a vecinului. Pentru rezolvarea problemei, este necesar sa va adresati asociatiei de proprietari, solicitand intocmirea unui proces verbal la fata locului. Ulterior, notificati vecinul - de preferinta prin avocat- solicitandu-i sa efectueze reparatiile necesare intr-un anume termen . Daca nu rezolvati, adresati-va instantei.
Atat timp cat detineti asigurare facultativa,contactati asiguratorul ,verificati daca aveti consemnat riscul la inundatieDaca sunteti asigurat,asiguratorul va incheia dosar de dauna,va constata factorul ghenertor,va evalua prejudiciile si va avansa contravaloare prejudiciu,urmand sa recupereze suma prin actiune in regres impotriva vinovatului vecin sau asociatie de proprietari
Politia nu atre competenta in astfel de spete
Cred ca problema este si neplacerea cauzata de inundatie si de reparatiile necesare (strans mobila, nefolosire camera (e) etc. ) Asiguratorul poate despagubi si aceste neplaceri? Ma indoiesc... Si o inundatie la 2-3 ani (deci nu prea des, ca sa dai vecinul in judecata sau sa anunti asociatia de locatari) nu este raiul pe pamnat!
desi poate nu va place, solutia e sa vindeti; am facut plangeri ani de zile la asociatie, la asigurator, la primarie, la politie etc. Nu stiu daca mi-a scapat cineva; asociatia spunea ca este vorba de o conducta din "zona comuna" nu avea bani sa repare, nu era interesata, nu stia sa obtina credit, nu vroia, nu-i pasa; faceti calculul costului plangerilor, avocatului, reparatiilor si stresului generat comparativ cu renuntarea la acea adresa...
Inundat fortat !
bfun
De 10 ani locuinta mea este inundata in mod frecvent atunci cand sunt ploi sau ninsori abundente, datorita unui vecin care imi foloseste acoperisiul casei pe ... (vezi toată discuția)