avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ASIGURARI-DESPAGUBIRI
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ASIGURARI-DESPAGUBIRI

Vi se pare normal in cazul in care inund un vecin noaptea(mi se sparge o teava), acesta cere despagubiri asiguratorului sau (ING) si acesta din urma (ING) imi trimite notificare precum ca le datorez 1600 ron (banii de despagubire a vecinului)?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 12:59, 18 August 2012
Da,este temenica si legala notificarea
In situatia in care vecinul a inteles sa incheie asigurarea facultativa a locuintei,in caz motivat respectiv situatia de inundare cauzata de spargerea tevii existente in proprietatea dvs ,este temeinica si legala masura de notificare a obligatiei de plata a prejudiciului cauzat prin inundatie
Neachitarea obligatiei pe cale amiabila,conduce la actionarea dvs in instanta
Este perfect legala si dumneavoastra aveti datoria sa reparati prejudiciul creat. Teava este proprietatea dumneavoastra si raspundeti pentru daunele care se produc prin defectarea accidentala a acesteia.
CiprianDinu a scris:

Este perfect legala si dumneavoastra aveti datoria sa reparati prejudiciul creat. Teava este proprietatea dumneavoastra si raspundeti pentru daunele care se produc prin defectarea accidentala a acesteia.

Cu tot respectul fac urmatoarea precizare: teava care alimenteaza toate etajele (teava verticala) numita coloana este proprietatea comuna a tuturor locatarilor apartamentelor prin care trece coloana. Repararea defectiunii si a prejudiciilor produse trebuie suportate de locatarii tuturor apartamentelor prin care trece respectiva coloana de apa. Daca defectiunea s-a produs pe teava de legatura dintre coloana de apa si robinet, de exemplu, reparatia defectiunii si a prejudiciului provocat tertilor sunteti obligata s-o suportati in totalitate. Bineinteles daca nu aveti incheiata o asigurare care acopera un asemenea risc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabilitate pentru partile comune, in bloc fara asociatie de proprietari pcman pcman Bună seara, Am următoarea întrebare: c[b]ine este responsabil pentru administrarea și întreținerea părților comune într-un bloc fără asociație de ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)
Daune in urma inundatiei blocului elishepherd elishepherd Mama mea locuieste la etajul 3 intr-un bloc de 6 etaje. In ultimele 18 luni a fost inundata prin tavan de 4 ori, ultima data intamplandu-se acum doua ... (vezi toată discuția)