avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire casa

Buna seara, am nevoie de cateva informatii, va rog.

Bunicul meu a murit, nu a lasat casa mostenire nimanui, el avand 2 copii, tatal meu si sora lui. Ei s-au inteles sa-mi lase mie casa. Imi puteti spune daca e posibil sa treaca casa direct pe numele meu? Daca da sau nu, ce proceduri sunt necesare pentru a se rezolva aceasta problema?

Multumesc, astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:25, 5 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
acum cat timp a murit bunicul ?
matusa are copii ?
Ultima modificare: Duminică, 4 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
In 2017 a murit. Matusa are 2 copii.
acest răspuns util
trebuie sa dezbata succesiunea dupa parinti si sa va dea casa apoi dvs printr-o forma sau alta, probabil prin donatie, e cea mai buna varianta.
Aceasta dezbatere a succesiunii implica mai intai trecere casei pe numele unuia dintre ei?
Ultima modificare: Duminică, 4 Aprilie 2021
B0O0M, utilizator
acest răspuns util
a ambilor in cote egale, apoi ambii va doneaza

Alte discuții în legătură

Buna ziua, vrea cineva (nu face parte din familie)sa imi faca ... Maria9417 Maria9417 Buna ziua, vrea cineva (nu face parte din familie)sa imi faca un act de donație pe un teren,intrebarea mea este daca imi face face acte de donație se poate ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca o donatie? olgastratulat5@gmail.com olgastratulat5@gmail.com Am donat o casa fratelui meu si soției lui fara nici un ban care au 2 copii.Fara nici o clauză.Cum pot ataca donația.? (vezi toată discuția)
Donatie Ramygabi Ramygabi Buna seara.socrii mei au donat in ani diferiti care o bucata de pamant ambilor fii pe care s-a contruit cate o casa, fiecare frate semnand ca nu are pretentii ... (vezi toată discuția)