avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... asociat unic
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

asociat unic

Un asociat unic doreste sa infiinteze un alt srl cu 2 asociati(srl unde este asociat unic sa fie un asociat sicel de-al doilea asociat sa fie aceeasi pesoana dar ca si peroana fizica)
In 31/1990 este precizat doar atat :
"Art. 14. - (1) O persoană fizică sau o persoană juridică nu poate fi asociat unic decât într-o singură societate cu răspundere limitată.
(2) O societate cu răspundere limitată nu poate avea ca asociat unic o altă societate cu răspundere limitată, alcătuită dintr-o singură persoană"
Multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 13:44, 5 Ianuarie 2010
se poate restrictia se refera numai la sc care se constituie avand ca asociat unic o alta societate cu asociat unic pf.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire srl virginia.duta virginia.duta Poate fi infiintat un SRL care areca asociati : persoana fizica X si un SRL , dar persoana fizica X este asociat unic in cadrul SRL - ului ? Care e legea care ... (vezi toată discuția)
Asociat la mai multe societati comerciale letstrycj letstrycj Buna dimineata. As dori sa stiu daca exista un numar maxim de societati comerciale la care poate fi asociata o persoana. (si baza legala). Multumesc. (vezi toată discuția)
Asocierea unui srl cu asociat unic cu un alt srl cu asociat unic contima contima Buna ziua! Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: stiu ca este un caz mai rar, insa o persoana asociat unic (cetatean roman) al unui srl din ... (vezi toată discuția)