avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara, Am circulat sub influența băuturilor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara, Am circulat sub influența băuturilor alcoolice ...

Buna seara,
Am circulat sub influența băuturilor alcoolice și am fost oprit de patrula de la rutieră , in urma cu câteva zile.
Aveam 0,73 in aer expirat, apoi am fost dus la probele de sange care încă nu au sosit. Am recunoscut fapta, nu am fost recalcitrant.
Circulam noaptea la ora 1, nu era nimeni pe sosea, nu am fost implicat in accidente, avarii.
Întrebarea mea este dacă iau direct cu executare sau am alte șanse fiind la prima abatere.
Menționez ca nu am antecedente penale pana in prezent.
Va mulțumesc anticipat, regret și mie Rușine de fapta săvârșită.
Ultima modificare: Luni, 5 Aprilie 2021
Who_cares, utilizator
Cel mai recent răspuns: Who_cares , utilizator 19:50, 7 Aprilie 2021
Nu luați direct cu executare.
Aveti drepturi, printre care și acela de a va apara.
Și la avocat aveti dreptul.
Toți regreta atunci când sunt prinși și organele.judiciare știu acest lucru.
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca veti fi trimis in judecata si nu sunteti recidivist, exista alte modalitati de individualizare a pedepsei fara executare in regim de detentie.
Pentru celeritate si apararea drepturilor si libertatilor dvs, solicitati organului de up sa achitati dvs contravaloarea probelor biologice si angajati-va avocat specializat in astfel de cauze.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca veti fi trimis in judecata si nu sunteti recidivist, exista alte modalitati de individualizare a pedepsei fara executare in regim de detentie.
Pentru celeritate si apararea drepturilor si libertatilor dvs, solicitati organului de up sa achitati dvs contravaloarea probelor biologice si angajati-va avocat specializat in astfel de cauze.

Sa înțeleg ca am nevoie oricum de un avocat pe parte penală ( m-am așteptat) iar in prima faza ma va ajuta in urgentarea obținerii rezultatelor probelor biologice, cât și soluționarea mai rapida a viitorului dosar penal.
Din câte am citit pe forumuri, durează foarte mult atât sosirea rezultatelor cât și cercetarea penală și soluționarea dosarului.
Încerc sa înțeleg ce pot face pentru a diminua perioada in care voi sta fără permis, acesta fiindu-mi de folos in munca de zi cu zi.
Sunt speriat ca toată povestea poate dura ani de zile, cumulat cu sentința pe care o voi primi.
Mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati inteles bine, cautati sa va angajati avocat si stabiliti impreuna cu el strategia apararii.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Ati inteles bine, cautati sa va angajati avocat si stabiliti impreuna cu el strategia apararii.

Va mulțumesc frumos pentru răspuns!

Alte discuții în legătură

Conducerea unui autovehicul sub influenta substanțelor Alin987 Alin987 Bună ziua. Am o nelămurire ce ma macină de ceva timp. Am condus mașina sub influenta unor substanțe interzise. Din câte mi-a spus politia era canabis. Au ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie GabrielTec GabrielTec Am fost depistat cu o alcoolemie de 0.58 in aerul expirat! Am acceptat probele de sange iar acum astept rezultatul! Sunt la prima abatere, pana acum nu am avut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua .in data de 30 sept am fost implicat într-un accident ... Danielo massaro Danielo massaro Buna ziua .In data de 30 sept am fost implicat într-un accident rutier fara victime doar că am avut o alcoolemie de 1.1 la mie in aerul respirat.problema ... (vezi toată discuția)