avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj caz complicat. Eu stau cu maica-mea si cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj caz complicat. Eu stau cu maica-mea si cu prietena mea ...

Partaj caz complicat.
Eu stau cu maicamea si cu prietena mea intr-o casa cumparata de ea si fostul sot insa .
50% din casa a fost amenajata din bani proveniti din strainatate de la un prieten de al meu , el a avut o datorie fata de mine si mi-a trimis aproximativ 40.000 euro cu care am amenajat casa .
Acum maicamea si cu fostul sot au divortat si el vrea 50% din casa cea ce nu e corect , deoarece casa valora 80.000 euro cand a cumparat-o cu mama mea , iar acum valoreaza peste 120.000 .
Prin partaj judiciar , se poate cere cota mai mare pentru mama daca de exemplu prietenul meu ar da o declaratie cum ca acei bani au fost trimisi expres pentru mama mea pentru a renova casa?
Si mai am o intrebare. Noi am dori sa alegem sa ramanem in casa si sa-i platim lui sulta , iar ulterior sa o vindem ( am alege asa pentru a nu ne incurca el la vanzare , pentru ca el vrea sa vanda casa cu 180.000 ceea ce e imposibil , casa nu se vinde cu atata nici daca se mai construieste una langa ea ) .
Casa a fost cumparata cu credit ipotecar (pe el si pe maicamea de 40.000 euro iar restul banilor au fost dintr-un apartament bun comun )
Daca casa va , valora sa zicem 100.000 in urma expertizei si mama mea va castiga 60% din casa , cum ii dam lui cei 40% daca noi vindem casa dupa 2 3 luni si banca isi va lua banii inapoi ( cei 40k ) .
Stiu ca un avocat a zis ca daca ramanem in casa tot la 3 ani putem sa-l dam in judecata sa plateasca jumate din creditul impotecar , asa da , se recupereaza banii , dar daca noi vindem casa dupa 2 luni si banca isi ia banii cum mai recuperam noi jumatate daca noi ii dam 40% din 100.000 ( in cei 100.000 fiind inclusi si banii din creditul ipotecar ) ?

Alte discuții în legătură

Pot prelua rata pe mine daca raman in casa? MarianG111 MarianG111 Buna ziua. Avem o casa de impartit cu rata ipotecara inca 20.000 euro . Doresc sa dau la partaj si sa raman eu cu casa , dupa terminare si stabilirea sultei , ... (vezi toată discuția)
Partaj după divort Andrada2019 Andrada2019 Bună ziua, Va rog sa mi spuneți, care sunt cheltuielile aferente unui proces de partaj, în cazul în care se termina în timp minim. Situația este ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar elenacarmen elenacarmen buna ziua....am un credit ipotecar pe numele fostului sot si sunt si eu trecuta in dosar..garsoniera ipotecata este dobantita de mine in urma tranzactie ...voi ... (vezi toată discuția)