avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj după divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj după divort

Bună ziua,

Va rog sa mi spuneți, care sunt cheltuielile aferente unui proces de partaj, în cazul în care se termina în timp minim.
Situația este urmatoarea: ne am căsătorit în 2013. După căsătorie am primit în concesiune un teren de la primărie, pe care am construit casa pentru care am făcut recepția dar terenul încă nu este cumpărat de la primărie.
In casa s au investit minim 100.000 de euro. Sunt peste 250 de mp locuibili : demisol, parter, etaj și mansarda. Valoarea ei la prețul zonei este minim 120.000 de euro.
Evaluarea la partaj se face după investiție sau prețul zonei? Undeva la 87.000 de euro ne am oprit din notat cheltuielile.
Banii investiți au fost aprox 50% socrii, 35% ai mei și 15% noi. Majoritatea. Materialelor au fost cumpărate prin firma socrilor, pt ca aveau nevoie de multe cheltuieli.
In acești ani, soțul a lucrat în Germania 3 ani, după care în tara, și a pornit propriul cabinet, unde nu a înregistrat niciun venit. Eu am fost primii 2 ani in concediu de maternitate, 1 an în prelungirea lui, pt ca în Germania se încurajează acest lucru, 1 an am lucrat fără acte la pensiunea socrilor( evident ca ei spun ca nu am lucrat nimic dar am martori) și 1 an, am înregistrat venituri nete de 54.000 delei, din sala, din care am plătit lunar o rata și multiple facturi, pt ca soțul spunea mereu ca are de făcut diverse la cabinet.
In prezent, fostul soț spune ca valoarea casei în acte este 50.000 de euro( este imposibil: casa are 4 dormitoare, sufragerie, 3 bai, bucătărie mare și sala de masa, plus un apartament de 2 camere la demisol, este construita din cărămidă groasa). În acte suntem amândoi trecuți.
Și el spune ca ar fi bine sa accept 20% din 80.000 de euro. Avem și un copil minor care este cu mine dar am înțeles ca asta nu contează. 20% reprezinta jumătate din banii investiți de noi amândoi doar.
Este un pic hilar sa l ascult. Familia are și un dosar penal pentru vătămare corporala, după ce m au băgat în spitalin luna iunie. Dar Nici asta am înțeles ca nu contează.
Pana la proces.. Îmi dați va ro câteva detalii concrete despre ce anume contează la partaj și costurile aproximative?

Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 17:29, 2 Octombrie 2019
Pentru a vă edifica pe deplin, mergeți la o consultație la un avocat căruia să-i expuneți toată situația de fapt.
Costurile sunt destul de mari: taxa de timbru de 5% din valoarea partajabilă, onorariu expert, onorariu avocat!
Durează destul de mult de vreme ce se administrează și o expertiză, pentru a se stabili valoarea masei partajabile!
Dacă dovediți că ați contribuit mai mult, primiți mai mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea unor bunuri imobile de catre fosta sotie ! ovidiuvk ovidiuvk Buna ziua! Am o poblema legata de o executare silita, initiata de catre fosta sotie, dupa inchiderea unui proces de partaj. In anul 2005, impreuna cu un ... (vezi toată discuția)
Partaj - socrii au contribuit la casa flo8200 flo8200 Am primit donatie de la parinti, pe numele meu, un teren. Tot parintii mei au construit subsolul si parterul. Socrii au construit etajul si acoperisul. Totul ... (vezi toată discuția)
Hotarare a tribunalului intr-un dosar "partaj bunuri comune/lichidare regim matrimonial" Milka777 Milka777 Buna ziua. In urma unei hotarari a Tribunalului intr-un dosar \"partaj bunuri comune/lichidare regim matrimonial\" in care solutia DE FOND a fost ... (vezi toată discuția)