avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare a Tribunalului intr-un dosar "partaj bunuri ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare a Tribunalului intr-un dosar "partaj bunuri comune/lichidare regim matrimonial"

Buna ziua.
In urma unei hotarari a Tribunalului intr-un dosar "partaj bunuri comune/lichidare regim matrimonial" in care solutia DE FOND a fost urmatoarea:
- in timpul casatoriei au fost contractate cateva credite (datorii comune), iar in urma hotararii, instanta a stabilit ca fiecaruia ii revine 1/2 (adica partile au o cota-parte de 1 la indeplinirea obligatiilor comune);

Pana aici am inteles, dar intrebarea care se naste, si va rog daca puteti sa ma indrumati, ce sa fac in acest moment!

O mare parte din toate aceste credite au fost destinate in a investi, construi si moderniza imobilul in care am locuit impreuna, pana la divort.
Creditele pe care le-am facut impreuna au fost de cca 150.000 lei, iar suma cheltuita/invetita in aceea proprietate a fost de cca 120.000 lei!
Mentionez ca IMOBILUL (casa) si terenul pe care am investit, modernizat si construit era si este in proprietatea fostilor socri.

INTREBARE: -ce ar trebui sa intreprind eu personal, pentru a-mi revendica cota parte din banii investiti in contruirea si modernizarea proprietatii fostei soacre??

Se poate ca hotararea de fond a Tribunalului sa mai poata fi atacata/modificata, in care sa se tina cont de faptul ca mare parte din credite au fost folositi pentru ceea ce v-am expus?
-Iar daca nu, ce pot face acum?

MULTUMESC ANTICIPAT!!!
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2020
Milka777, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 14:54, 4 Septembrie 2020
Si in urma partajului, pe langa impartirea pe din doua a datoriei, ce ati mai obtinut?
Nimic, deoarece imobilul in care am locuit si investit (teren si casa) nu era proprietatea mea sau a fostei sotii, era a socrilor!
Nu am avut masina, etc.. sau alte proprietati!
Ati avut avocat?
Trebuia sa solicitati ca bunurile in care ati investit, lucrarile... fie sa va fie inapoiate, fie sa fiti despagubit pentru ele, daca le raman dumnealor...
Nu cunosc exact termenul juridic, poate va ajuta un avocat cu mai multe detalii, dar stiu ca aveti un drept de creanta pentru sumele investile in aceea casa.
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2020
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii comune,partaj? Pusica Pusica Buna seara.Am nevoie de un sfat.Dupa 21de ani de casnicie,in urma unei relatii extraconjugale,aproape incestuoase,a fostei,cu un subaltern de varsta fiicei ... (vezi toată discuția)
Divort + contract de uzufruct Carabina Carabina eu am un contract de vinzare cumparare pe jumatete de imobil cu uzufruct in favoarea socrului meu ,soacra ne fiind mentionata in acel contract de asemenea el ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj micabis72 micabis72 am o intrebare si va multumesc anticipat pentru raspuns. Situatia sta in felul urmator. Am fost casatorita 20 de ani, am un baiat de 19 ani. Am hotarat cu ... (vezi toată discuția)