am o intrebare si va multumesc anticipat pentru raspuns.
Situatia sta in felul urmator. Am fost casatorita 20 de ani, am un baiat de 19 ani. Am hotarat cu sotul meu sa divortam de comun acord. Avem 2 proprietati. O cabana la munte care nu a fost finisata si o casa unde locuiam. Casa ne-a fost data de parintii lui, adica o parte din ea si noi am extins-o si modernizat si modificat in cei 20 de ani. Casa am luat-o cu contract de vanzare cumparare de la ai lui, contract care a fost intocmit pe numele amandurora. Mai avem 3 masini, una e trecuta pe numele fiului meu si 2 pe numele sotului. Specific ca la una mai plateste inca rate adica rata la un credit pentru nevoi personale, dar care s-a folosit pentru achizitonarea masinii. La o evaluare la cursul pietii valoarea totala a proprietatilor se ridica undeva spre 4 miliarde lei.
Am cazut de comun acord verbal, in perioada cand eu m-am mutat de acasa ca imi va da ca si parte din tot suma de 150.000 lei. Acum dupa 4 luni imi da doar 100.000 lei. Mi-a spus ca a consultat un avocat si ca daca voi intenta proces de partaj voi primi si mai putin. Pt ca: costurile sunt foarte mari si va taragana procesul la nesfarsit + ca la orice sentinta in favoara mea va face recurs, si va aduce martori ca 2 camere din casa + locul de casa a fost al parintilor lui. Iar o alta fata a problemei e ca eu din toata proprietatea am doar 25 %, el 25% iar fiul meu 50 %.
Ma opresc aici. As dori sa-mi spuneti daca e adevarat si daca as avea sorti de izbanda in instanta.
Va multumesc.
Copilul nu are nici un drept la bunurile comune ale sotilor decat daca exista vreun act de vanzare/donatie sau ceva similar pentru jumatate din bunuri. In alte conditii bunurile se impart intre cei 2 soti, singurii care au contribuit la dobandirea bunurilor. Cu privire la casa socrilor, inteleg ca exista un contract de vanzare cumparare prin care socrii v-au vandut imobilul, e bun dobandit in timpul casatoriei sin intra in masa de partaj. Eu zic sa va valorificati drepturile ... e adevarat taxele sunt mari, expertize, onorarii ... insa pana la urma poate ajungeti la un consens.
Divort
elisabeta11
vreau sa divortez di doresc sa stiu cum se procedeaza la partaj, cum se impart bunurile?...2 masini si o casa, mentionez ca imobilul a fost al socrilor mei ... (vezi toată discuția)
Pãrere
tarantula
Aş vrea dacă se poate o părere la un dosar de partaj bunuri comune fără minori pe care il am pe rol, şi anume : pe timpul căsătoriei eu şi fostul ... (vezi toată discuția)