Aş vrea dacă se poate o părere la un dosar de partaj bunuri comune fără minori pe care il am pe rol, şi anume : pe timpul căsătoriei eu şi fostul soţul meu am cumpărat de la stat o locuinţă (apartament) printr-un contract de vânzare în care figurăm amândoi ca cumpărători (proprietari) am plătit un avans la aceasta locuinţă,iar acum cînd procesul este pe rol fostul soţ a venit la instantă cu o chitanţă prin care afirmă că in anul 1995 socrul meu care in prezent este decedat a plătit o suma de bani, pe chitanţă fiind scris astfel :Nmele(socrul) pentru Nume(fostul soţ) suma de.....Sunt speriată de faptul că av.pe care l-am angajat zice că această chitanţă este importantă in acest caz.
In chitanta se stipuleaza ca suma respectiva de bani va servi la achitarea avansului? Daca aveti avocat cred ca trebuie sa aveti incredere in d-lui: daca a vazut chitanta si v-a spus ca aceasta este importanta, inseamna ca asa este!
Nu stiu ce reprezinta acea chitanta...ne dati informatii prea putine referitoare la continut si la actul de vanzare-cumparare.
In afara de inscrisuri, intr-un proces de partaj mai pot fi administrate si alte probe :interogatoriu, martori, expertize...
Va puteti inscrie in fals daca aveti suspiciuni cu privire la semnatura "socrului" de pe acea chitanta, sau puteti dovedi prin alte mijloace de proba, contrariul sustinerilor fostului sot cu privire la acea suma din chitanta.
Va trebui sa dovediti care a fost contributia dvs. la dobandirea imobilului (avans si rate, probabil), prin orice mijloc de proba.Probele se coroboreaza unele cu altele iar instanta va concluziona la finalul procesului, care este cota de contributie a fiecarui sot la dobandirea imobilului.
user tarantula a scris in completare:
Va multumesc pentru răspuns.În chitanţă contravaloarea o reprezintă rata+dobănda.
Chitanta de care ati scris arata ca fostul socru ar fi platit o anumita suma de bani pentru fiul sau. Ca urmare a acestei plati partea adversa poate sa sustina ca a avut o contributie mai insemnata la achizitionarea bunului, lucru care, desigur, este important intr-un proces de partaj.
Adica in chitanta aceea scrie ca tata-socru ii da fiului sau suma X cu care acesta va plati rata si dobanda pentru casa? Cate rate? Tot avansul apartamentului? Chitanta aceea s-a incheiat in prezenta unor martori? Ca daca este doar un inscris sub semnatura privata, semnat de tata-socru si fiul sau (sotul dvs) si atat, fara martori, este doar un inceput de dovada scrisa care poate fi combatut usor.Daca apareti si dvs.cu o chitanta identica de la parintii dvs., in aceeasi perioada, sau de la oricine altcineva?! Daca asa este, nu este asta o "proba" solida in favoarea sotului.Avocatul dvs.ar trebui sa stie sa o combata, doar este avocat.
Divort
Julia24
Buna ziua.
In cazul unui divort, cum se face partajul? Eu sunt casatorita de un an si jum. Eu doresc sa divortez pentru ca nu mai functioneaza deloc... Avem ... (vezi toată discuția)