avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Taxe vamale si import pentru un persoana fizica
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Taxe vamale si import pentru un persoana fizica

Salut, am o intrebare legata de taxe vamale si import. Am calatorit in Tailanda anul trecut si mi s-a spart obiectivul camerei. L-am lasat la Sony sa-l repare insa a inceput pandemia si a trebuit sa plec. La acel moment Sony nu terminase reparatia in Bangkok, asa ca am lasat-o acolo. Ei au refuzat sa trimita obiectul prin colet asa ca am rugat o prietena sa plateasca reparatia, sa-l ridice si sa mi-l trimita, ca persoana fizica.
Obiectivul a fost cumparat din Anglia in urma cu 2 ani.
Acum am fost contactat de FedEx sa trimit tot felul de facturi si dovada platii.
In aceasta situatie, eu cat ar trebui sa platesc? Si de ce ar trebui sa platesc TVA pentru acelasi produs, inca o data? Cum e posibil sa platesc TVA pentru acelasi produs, de 2 ori?
In interiorul cutii este factura de reparatie($500), insa valoarea obiectivului e de vreo $2200.
Cat ar trebui achitat ca si taxe vamale? Pot scapa de TVA pentru ca acesta a fost platit deja cand am cumparat produs, nu-i asa?
Am incercat sa-i explic doamnei care se ocupa cu prelucrarea pachetului meu ca acest produs imi apartine, fiind cumparat de mine in urma cu vreo 2 ani, insa mi s-a spus ca tot trebuie platite taxe vamale.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Cum s-a calculat taxa vamala? hopeless1 hopeless1 buna ziua! as dori va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine asupra unui lucru o prietena a comandat din America un set de pahare pt o nunta acestea au ... (vezi toată discuția)
Cumparaturi pe ebay,shipping, taxe vamale, taxe postale, tva.... ContSters169673 ContSters169673 Am cumparat niste pandantive si cercei de argint si doua ceasuri de mana vechi, am platit valoarea lor 830 dolari + 70 dolari shipping + 33 taxa de paypal, ... (vezi toată discuția)
Taxe cumparaturi pe internet lawfull lawfull Buna Am cumparat ceva de pe ebay.co.uk Vanzatorul are sediul in Manchester, Anglia si are numar de inregistrare TVA englez Cu toate acestea, marfa este ... (vezi toată discuția)