Am cumparat ceva de pe ebay.co.uk
Vanzatorul are sediul in Manchester, Anglia si are numar de inregistrare TVA englez
Cu toate acestea, marfa este expediata din insula Guernsey, care desi e la vreo 2 km de coasta Frantei, nu face parte din UE, fdar face parte din Marea Britanie
Din acest motiv, coletul vine la oficiul postal care are birou vamal, nu la cel de cartier
Dat fiind ca vanzatorul are sediul social in Anglia, trebuie sa platesc TVA ?
Coletul valoreaza 12 lire, deci sunt scutit de taxe vamale
chiar daca vanzaorul are sediul social in anglia, bunurile sunt transportate din teritoriul extracomunitar si trebuie sa platiti tva intrucat valoarea depaseste 10 euro.
Ok, dar tehnic vorbind tranzactia a avut loc in Anglia si S-A PLATIT TVA IN ANGLIA
Daca platesc TVA si in Romania, este dubla taxare
Firma respectiva are mai multe centre de expediere: in Manchester, in Amsterdam si in insula Guernsey
Data trecuta mi-au expediat din Amsterdam si pachetul a venit la posta de cartier
Mi se pare anormal ca, desi cumpar de la aceessi firma, de pe acelasi site, sa platesc TVA sau nu in functie de locul de expediere
depinde foarte mult unde si cum au fost plasate bunurile (in ce fel de regim vamal).
daca ati primit o factura cu tva de anglia, nu ar trebui sa mai platiti tva in romania.