avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua ! Indicele de corectie din anul 2021 se ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua ! Indicele de corectie din anul 2021 se aplica si in ...

Buna ziua !
Indicele de corectie din anul 2021 se aplica si in cazul celor pensionati de invaliditate in baza Legii 263 si care indeplinesc conditiile de pensionare pentru limita de varsta in acest an ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:37, 9 Aprilie 2021
Nu.
Dar inscrierea initiala la pensie nu este atunci cand sunt indeplinite conditiile de varsta si stagiu complet de cotizare ? Si daca nu se aplica indicele de corectie din acest an nu inseamna un tratament juridic diferit fata de cei care nu au avut pensie de invaliditate ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea pensiei pentru limita de varsta conform deciziei ccr nr. 702/31.10.2019 Peapangel Peapangel Sunt beneficiarul indemnizatiei primită în baza legii nr.8/2006 si pensionar de invaliditate, iar in luna iunie indeplinesc conditiile de varsta legala si ... (vezi toată discuția)
Am fost pensionata pe caz de boala(invaliditate) in anul 2014 ... verbitax verbitax Am fost pensionata pe caz de boala(invaliditate) in anul 2014 cu indice de corectie 1,07 iar in anul 2021 am fost pensionata pentru limita de varsta cu acelasi ... (vezi toată discuția)
Decizia ccr din 30.10.2019 privind indice corectie GigiH GigiH Soția mea a fost pensionata invaliditate 1999-2013, după care a fost pensionata în octombrie 2013 la limită de vârstă. Hotărârea CCR din 30.10.2019 i ... (vezi toată discuția)