avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua, am 2 frati vitregi ,doar de mama .Cum ii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua, am 2 frati vitregi ,doar de mama .Cum ii pot dezmostenii?

buna ziua,
am 2 frati vitregi ,doar de mama .Mama a decedat in 1990 fiind casatorita cu tatal doar al meu .Nimeni nu a deschis nici o succesiune timp de 30 de ani .Tatal meu a decedat in 2017 iar eu nu pot face susccesiunea dupa el ,fiind unica mostenitoare fiindca fratii mei vor parte din casa parintilor mei .
doresc sa ii dezmostenesc prin faptul ca de la decesul mamei de acum 30 de ani nu au facut nimic pentru a deschide sau a accepta succesiunea , eu fiind minora la moartea mamei si ramanand in casa si avind grija de ea si dupa decesul tatalui meu.
ce proces trebuie sa deschid la judecatorie pentru decaderea din dreptul la mostenire ? ma pot reprezenta singura sau imi trebuie obligatoriu avocat? ce documente trebuie sa depun?
multumesc
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2021
anda_chis, utilizator

Alte discuții în legătură

Situatie de mostenire cu frati vitregi anda_chis anda_chis buna ziua, am doi frati vitregi( avem mama comuna) .Mama a construit impreuna cu tatal meu o casa.mama a decedat in 1990 ,casa a construit-o in 1970. nici ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. tatal meu (mort de 20 ani, facuta deja succesiunea ... eleusisink eleusisink Buna ziua. Tatal meu (mort de 20 ani, facuta deja succesiunea dupa el) a avut un baiat inainte de a se recasatori cu mama (prima sotie a lui a decedat cu mult ... (vezi toată discuția)
Drepturi la mostenire petruta74 petruta74 Buna ziua.As dori sa stiu cine are drept la mostenire dupa moartea unui parinteSuntem 5 freati ,un baiat din prima casatorie al maei,si 4 fete din cea dea 2 ... (vezi toată discuția)