Buna ziua !
Sunt in concediu creștere cel de-al 2 le-a copil și sunt însărcinată cu al 3 le-a !
Beneficiez de indemnizație ca la primul copil , deoarece l-am născut pe al 2 le-a înainte ca primul sa împlinească 2 ani !
Acum termenul de naștere pentru cel de-al 3 le-a este cu o luna peste data in care v împlini al 2lea 2 ani !
Credeți ca mai pot continua cu indemnizația ?
Tatăl nu are contract de munca , pot reveni la învățământ pentru a continua ? As putea sa ma înscriu la
Doctorat in Septembrie iar in Noiembrie sa nasc !
M ar ajuta cu ceva ?
Cum as putea continua pentru a beneficia de indemnizație și pt al 3 le-a copil ?
Va rog sa ma
Ajutați cu un sfat ! Va mulțumesc !
Daca termenul de naștere pentru cel de-al 3 le-a este cu o luna peste data in care v împlini al 2lea 2 ani ,aveti urmatoarele posibilitati :
- fie reveniti la munca, dupa care intrati in concediu de maternitate, apoi in CCC
- fie nu reveniti la munca si intrati in CCC dupa nastere.
Plus ca...
Art. 9^1 din OUG 111/2010
În situația în care persoana care a beneficiat de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului naște unul sau mai mulți copii ori se află într-o nouă situație dintre cele prevăzute la art. 8 alin. (2) într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creșterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizației conform art. 2 alin. (2) rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.
Pe scurt... cuantumul indemnizatiei pentru al treilea copil o sa fie in cuantumul actualei indemnizatii.
Va mulțumesc tare mult pentru răspuns !
Cum ma sfătuiți sa procedez ?
Sa ma reîntorc la serviciu acum ? Dar pierd indemnizația nu ?
Copilul are 1 an și 6 luni , face doi in Septembrie ! Dar pana in Noiembrie când are termen de naștere cel de-al 3 Le-a nu pot cumula 12 luni , și am aproape 4 ani consecutiv de indemnizație de la cei doi copii pana in prezent !
Poate nu am înțeles , este posibil sa stau acasă pana in Septembrie , sa iau indemnizație , apoi pana in Noiembrie sa ma reîntorc la munca și apoi sa reintru in concediu creștere copil și sa iau indemnizație iar ?
Va rog sa ma lămuriti mai bine !
Va mulțumesc tare mult !
Nu o sa stati acasa pana in Septembrie pentru ca cel putin o lună trebuie sa stea tatal...
Puteți reveni la muncă, lucrați cam 2 luni si apoi o sa beneficiați de concediul maternal, cele 126 de zile si apoi de CCC pentru al treilea copil
Din ccc1 in cc2
daria7
Buna ziua, am inteles cam cum sta situatia in care nasterea unui bebe 2 se intampla in timpul ccc1, insa am niste nelamuriri in cazul meu care este putin ... (vezi toată discuția)