Buna ziua.Sunt intr-o relatie de 8ani din care a rezultat un baiatel de 6ani.De ceva timp nu ma mai inteleg cu tatal copilui,doresc sa ma despart de el ,iar cand i-am spus asta a inceput sa ma ameninte ca imi ua copilul.Ce sanse are sa faca asta tinand cont ca i urma cu 2ani a fost diagnosticat cu epilepsie si etilism cronic.I sa dat tratament dar nu a luat deloc continuind sa consume alcool ajunsese sa nu mai poata sa mearga sa aiba halucinatii..Abia a acceptat sa mearga la spital.De data asta primind diagnostic de tulburari mentale si de comportament datorate consumului de alcool.La iesire din spital incepuse sa mearga din nou ,primind iar tratament refuzand sa il ia.Din prima zi cand a ajuns acasa continuind cu alcoolul.
In situatia dvs sanse 0. Sunt doar amenintari, frustrari si santaj psihologic.. Ba mai mult dvs veti putea obtine custodia exclusiva a minorului, cu atat mai mult cu cat exista acte medicale care confirma etilismul.
Bună dimineața!
In cazul expus de dvs. probabil și ptr dvs., dar mai ales ptr copilul dvs. este mai bine sa nu mai rămâneți alături de tatăl copilului dvs. alcoolic!
Dacă aveți unde merge( mă refer la locuința- cu chirie, părinți, locuință personala) și aveți venituri sa vă puteți susține pe dvs. și pe copil, mergeți acolo și cu siguranță aveți șanse mari ptr a obține copilul, chiar exclusiv, din cauza acestor probleme cu alcoolul ale tatălui copilului.
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti
Buna ziua.
De ce sa mearga mama in alta parte? Nu poate fi evacuat din locuinta tatal alcoolic? Adica ala bea in nestire (dovedit), in mod sigur nu lucreaza, nu aduce venituri, si mama trebuie sa plece impreuna cu copilul, sa-si caute locuinta. Legea, in imensa ei intelepciune, ce spune in asemenea cazuri? Sunt sigur ca il protejeaza pe betiv.
Chestiunea cu ordinul de protectie si-a dovedit ineficienta de-a lungul timpului. Au rezultat agresiuni si omoruri in perioada ordinului de protectie. Nimeni nu se implica in rezolvarea acestui fenomen. Politia da din colt in colt cand e vorba de respectarea unui ordin de protectie, Exista legi, exista proceduri, dar problema persista.
Nici legea si nici Politia nu pot face nimic in atari situatii pentru ca nu se vrea. Mentinerea starii infractionale este garantia locurilor de munca bine platite de la bugetul statului.
As cita: "Dacă aveți unde merge( mă refer la locuința- cu chirie, părinți, locuință personala) și aveți venituri sa vă puteți susține pe dvs. și pe copil, mergeți acolo și cu siguranță aveți șanse mari ptr a obține copilul, chiar exclusiv, din cauza acestor probleme cu alcoolul ale tatălui copilului".
Si se ce face minunata noastra societate democratica si orientata spre protejarea familiei daca mama nu are unde sa se duca cu copilul?