avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pentru cresterea copilului pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pentru cresterea copilului pana la 2 ani

Buna ziua,
Doresc sa va intreb daca-mi platesc singura contributiile de asigurari sociale (nefiind angajata) si fiind insarcinata in aproape 3 luni, pot beneficia de concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani, respectiv de indemnizatie. Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez mai exact, ca sa nu raman acasa 2 ani fara nici un ban.
Va multumesc foarte mult !
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 15:38, 5 Ianuarie 2010
Din pacate, pentru a beneficia de concediu de ingrijire si crestere copil (cic) de 2 ani, este necesar ca, in anul anterior nasterii copilului, sa fi realizat venituri salariale (sau asimilate acestora) impozabile.
Deci conditia este realizarea veniturilor, nu plata de contributii (sanatate, pensii, etc.).
In cazul dvs., v-ar fi ajutat ca in anul anterior nasterii sa va angajati fictiv la firma vreunei cunostiinte, platindu-va singura impozitul (si contributiile, ca nici de astea nu scapati).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizația copilului Unciu liviu Unciu liviu Bună ziua,am o intrebare ,eu am fost in concediu de îngrijire a copilului până în luna aprilie și de atunci am întrerupt angajarea,daca rămân ... (vezi toată discuția)
Lucrezi la o firma de la data de 01.04.2024 sunt însărcinată ... Onij Onij Lucrezi la o firma de la data de 01.04.2024 Sunt însărcinată de 1 luna Acuma am aflat că taxele după noi nu sunt platite Beneficiezi de concediu de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil gabriela89darius gabriela89darius Buna ziua. In perioada anului 2015 am lucrat pana in luna octombrie, in 2016 m-am angajat numai din noiembrie. In decembrie am aflat ca sunt insarcinata si ... (vezi toată discuția)