As vrea sa stiu daca intr-un cabinet stomatologic (srl),agent comercial inregistrat ca platitor pe venit, pentru lucrarile efectuate pacientilor, este normal sa nu se poata plati cu cardul doar in numerar sa nu elibereze bon fiscal pt ca nu au un pos instslat?Eliberează doar facturi la cerere. Exista posibilitatea sa aibe un registru de casa unde inregistreaza plățile la final de program, este legal?
Multumesc pt raspuns! Întrebasem pt ca am fost la dânsul 5 ani de zile, este vorba de un ortodont si am platit mereu in numerar, asta pt.ca nu accepta plata cu cardul pt ca nu avea un pos instalat si niciodata pt plata efectuată în numerar nu am primit un bon fiscal fiind vorba de o srl. Au fost momente când am avut nevoie de dovada plății si mi-a eliberat o factura. De asta eram nedumerită daca era normal sa nu emită bon fiscal pt plățile efectuate in numerar si la insistente sa-mi emita o factura. Eram curioasă cum înregistra el acei bani in numerar daca nu avea casa de marcat fiscala, daca era legal, cum justifica el acele încasări?
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.