avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua... Am o nelămurire. O persoana vrea sa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua... Am o nelămurire. O persoana vrea sa iasă la pensie ...

Bună ziua...
Am o nelămurire.
O persoana vrea sa iasă la pensie anticipata parțial și i s a respins dosarul de pensie din cauza ca nu avea vârstă de 65 de ani și nu avea stagiul de cotizare de 35 de ani.
Persoana are 60 de ani și ii mai lipsește un an și doua luni. A vrut sa plătească prin contract de asigurare sociala și i s a zis ca deși plătește nu va iesii la pensie decât la 65,daca are 35 de ani cotizații doar dacă muncește.
Întrebarea mea este , acești 35 de ani nu pot fi completati prin acel contract? Dacă nu atunci, ce plătește?
Nu este valabila pensia anticipata parțial în 2021?

Cel mai recent răspuns: Mk Laura , utilizator 17:26, 14 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Definiție - Contractul de asigurare socială este contractul încheiat, voluntar, între persoane fizice şi casele teritoriale de pensii în scopul asigurării în sistemul public de pensii în vederea obţinerii pensiei pentru limită de vârstă sau în vederea completării venitului asigurat utilizat la calculul acestei categorii de pensie

Sursa:[ link extern ]
Mulțumesc!
In concluzie pentru acest tip de pensie nu se poate cumpăra "vechimea în munca".
Următoarea întrebare ar fi dacă ar avea cim. Part time un an, se ia în considerare un an de munca ca vechime?
Cotizația la stat nu ar fi ca cea la 8 ore...
Sau trebuie sa fie angajat cu norma întreaga?
Part time un an, se ia în considerare un an de munca ca vechime?
Raspuns:Da.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Part time un an, se ia în considerare un an de munca ca vechime?
Raspuns:Da.
Mulțumesc frumos! Numa bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt cele mai avantajoase conditii pentru pensionarea anticipata? irinairina13 irinairina13 Buna ziua, Puteti sa-mi raspundeti, va rog, la urmatoarele intrebari: 1. Un barbat nascut in anul 1952 la cati ani se poate pensiona anticipat? In cazul ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie grupa a ii-a modificat 2014 a legii nr. 380/2013 ContSters307950 ContSters307950 O persoana are vechime efectiva in munca de 23 de ani + grupa a II-a= 30 de ani.(pana in anul 2001). Aceasta are varsta de 56 de ani. Legea pentru grupa a II ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata TIBOR 3 TIBOR 3 Sunt nascut 19.06.1952, nu lucrez si am o vechime de 34 ani, 3 luni, 9 zile As putea iesi la pensie anticipata sau ar mai trebui poate sa inchei un contract de ... (vezi toată discuția)