gi-jane2 a scris:
Cum poți executa silit ca și așa-zis creditor,
In baza unui titlu executoriu, restul e cancan.
Va imbatati cu apa rece daca credeti ca aveti succes intr-o eventuala contestatie la executare pe acest motiv, cat ati trecut printr-o judecata privind acest debit, in care proces ati tot batut apa in piua pe acest aspect si degeaba, fara succes, asociatia a obtinut un titlu executoriu, acea hotarare, pe care acum o si pune in executare, dvs ramanand in bucla cu sediul.
Succes!
Inițial, vă sfătuiesc să citiți acest articol postat pe site-ul avocatnet.ro, mai ales ultima frază arătând că
orice Persoană Juridică poate fi INACTIVATĂ și de ANAF dacă sediul și domiciliul fiscal sunt inexistente, fără a avea o locație legală și reală, înscrisă în Registrul Public al Asociațiilor aflat la Grefa Judecătoriei locale: www.avocatnet.ro/articol_441...
Înainte de a da verdicte, ar fi bine să vă informați, pentru că INEXISTENȚA UNUI SEDIU SOCIAL DUCE CHIAR LA NULITATEA ABSOLUTĂ A PERSOANEI JURIDICE, conform art. 196 din Codul Civil:
* Secțiunea a 2-a. Nulitatea persoanei juridice. *
Art. 196. * Cauzele de nulitate * (1) NULITATEA UNEI PERSOANE JURIDICE POATE FI CONSTATATĂ SAU DECLARATĂ DE INSTANȚA JUDECĂTOREASCĂ, după caz, numai atunci când:
a) lipsește actul de înființare sau nu a fost încheiat în formă autentică ÎN SITUAȚIILE PREVĂZUTE DE LEGE;
e) ACTUL DE ÎNFIINȚARE NU PREVEDE (...) SEDIUL (...);
i) AU FOST NESOCOTITE ALTE DISPOZIȚII LEGALE IMPERATIVE PREVĂZUTE SUB SANCȚIUNEA NULITĂȚII ACTULUI DE ÎNFIINȚARE A PERSOANEI JURIDICE RESPECTIVE.
(2) Nerespectarea dispozițiilor alin. 1 lit. a), c)-g) SE SANCȚIONEAZĂ CU NULITATEA ABSOLUTĂ.
Pentru a vedea că în lipsa unui sediu al persoanei juridice (sediul Asociației noastre este declarat ÎN FALS la o adresă inexistentă - deja Parchetul de pe lângă Judecătoria locală a început o anchetă penală), folosirea acelui sediu este inopozabil oricărei persoane, conform art. 227, 229 și 231 din Codul Civil, iar LIPSA PUBLICITĂȚII sediului sau a oricărui act juridice duce la inopozabilitatea sediului sau a actului, acestea fiind NULE ABSOLUT, conform art. 18, 20 și 22 din Codul Civil, coroborate cu articolele 200-207, putând duce chiar la Dizolvarea de Drept a acestei asociații „fantomă”, care are declarat în fals un sediu total inexistent, această falsă Asociație (ca și persoană juridică) funcționând ilegal și datorită faptului că nu are actualizate Actele Constitutive la Grefa Judecătoriei locale din anul ... 1997 (!!!???)
Dvs. ați declara ca fiind în legalitate o persoană juridică cu sediul la o adresă total inexistentă, această persoană juridică funcționând total ilegal pe baza unui Statut și a unui Acord de Asociere caduce, inopozabile și nule absolut, bazate pe legislația de acum ... 25 de ani (Asociația noastră are Actele Constitutive întocmite în baza Legii nr. 114/1996), cu toate că mai ales articolul 104 alineatul 2 din Legea nr. 196/2018 arată în mod IMPERATIV că orice Asociație de Proprietari e obligată să-și actualizeze toate Actele Constitutive și Juridice, inclusiv sediul, doar în baza Legii nr. 196/2018, știind că s-au abrogat minim două legi din domeniul Asociațiilor de Proprietari.
Art. 104 alin. 2 - Asociațiile de Proprietari înființate anterior intrării în vigoare a prezentei legi (...) SE VOR ORGANIZA ȘI VOR FUNCȚIONA ÎN CONFORMITATE CU PREVEDERILE LEGII NR. 196/2018.
Dvs. ați accepta o astfel de persoană juridică, fără a-și actualiza sediul și Actele Constitutive de acum ... 24 de ani ?