trandafir2 a scris:
NU este motiv de nulitate absoluta. Dvs. ce calitate aveți în proces și în ce stadiu este procedura ?
Sunt reclamant într-un dosar cu obiectul Nulitate Absolută a hotărârilor Adunării Generale din 31.03.2018 (am mai câștigat pe 14.02.2017 un proces cu același obiect și împotriva acelorași pârâte, prin sentința definitivă semnată de 4 judecătoare din 2 Instanțe). În acest nou proces abia s-a stabilit primul termen pentru luna Noiembrie 2018, iar Citația arătată de mine a fost făcută pârâtei A.P.71, prin care era anunțată că trebuie să depună Întâmpinarea, doar că sediul Asociației este inexistent, ilegal chiar declarat de șefii ilegali ai acesteia, încă din 2010 !
Dar ceea ce vreau eu să obțin prin aceste adrese clar ilegale ale sediului Asociație noastre este faptul că totul e ilegal în această Asociație fantomă - conducerile au fost ilegal alese, Adunările Generale fiind ilegal convocate, iar sediul e inexistent în registrele publice de la Judecătorie (legile spun că e obligatoriu să te identifici cu o adresă reală și actuală, ca persoană juridică - H.G. nr. 1588/2007, art. 11, Legea 230/2007, art. 8, NCPC, art. 200-204).
Domnule Trandafir, ați afirmat dvs. că n-ar fi un motiv de Nulitate (Absolută) această citație, care este un Act Procedural.
Eu zic că omisiunea Instanței (nu e eroare materială, e intenționată) a indicării dintr-o Citație a sediului destinatarului Asociația de Proprietari nr. xxx, constituie un motiv de nulitate a acelui act procedural care trebuia să îndeplinească unele condiții de valabilitate.
Domnule Trandafir, vă rog să citiți și să comentați articolele citate de mine mai jos, din Noul Cod de Procedură Civilă, care ar trebui aplicate și în cazul expus de mine, deoarece Citația e un act procedural pasibil de Nulitate (Absolută):
Ce ziceți, n-ar trebui ca orice Instanță (mai ales aceasta care n-a trecut nicio adresă a sediului Asociației noastre)
să declare nulă absolut această așa-zisă citație, care nu are adresa destinatarului persoană juridică ?
DEOARECE NU S-A TRECUT SEDIUL PÂRÂTEI, ACTUL PROCEDURAL (citația) DEVINE NUL ABSOLUT, CONFORM N.C.P.C.:
ART. 164. Cuprinsul dovezii de înmânare şi al procesului-verbal. (1) Dovada de înmânare a Citației sau a altui act de procedură ori, după caz, procesul-verbal va cuprinde: c) (...) SEDIUL DESTINATARULUI, cu arătarea numărului etajului, apartamentului sau camerei, dacă cel citat locuiește într-o clădire cu mai multe etaje ori apartamente, precum și dacă actul de procedură a fost înmânat la locuința sa, depus în cutia poștală ori afișat pe ușa locuinței; d) numele, prenumele și calitatea celui căruia i s-a făcut înmânarea, în cazul în care actul de procedură a fost înmânat altei persoane decât destinatarului (...).
(3) Cerințele de la alin.(1) lit. a), c), d), e) şi f) sunt prevăzute sub SANCȚIUNEA NULITĂȚII ACTULUI RESPECTIV.
(4) Mențiunile din procesul-verbal privitoare la faptele constatate personal de cel care l-a întocmit nu pot fi combătute decât prin procedura înscrierii în fals.
CAP. III. Nulitatea actelor de procedură.
ART. 174. Noțiune și clasificare. (1) Nulitatea este sancțiunea care lipsește total sau parțial de efecte actul de procedură efectuat cu nerespectarea cerințelor legale, de fond sau de formă. (2) Nulitatea este Absolută atunci când cerința nerespectată este instituită printr-o normă care ocrotește un interes public. (3) Nulitatea este Relativă în cazul în care cerința nerespectată este instituită printr-o normă care ocrotește un interes privat.
ART. 178. Invocarea nulității. (1) Nulitatea Absolută poate fi invocată de orice parte din proces, de judecător, în orice stare a judecății cauzei. (5) Toate cauzele de nulitate a actelor de procedură deja efectuate trebuie invocate deodată, sub sancțiunea decăderii părții din dreptul de a le mai invoca.
ART. 179. Efectele nulității. (1) Actul de procedură nul sau anulabil este desființat, în tot sau în parte, de la data îndeplinirii lui. (2) Dacă este cazul, Instanța dispune refacerea actului de procedură, cu respectarea tuturor condițiilor de validitate. (3) Desființarea unui act de procedură atrage și desființarea actelor de procedură următoare, dacă acestea nu pot avea o existență de sine stătătoare. (4) Nulitatea unui act de procedură nu împiedică faptul ca acesta să producă alte efecte juridice decât cele care decurg din natura lui proprie.
Vreau să dezbatem aceste articole, știind că acea citație trimisă de Instanță către Asociația de Proprietari nu are trecută nicio adresă a acestei entități juridice !!!
Se poate vedea în pozele scanate cum Instanța a șters adresa Asociației pârâte, știind că
această așa-zisă Asociație de Proprietari nu are încă din anul 2010 niciun sediu legal, real și actual, așa cum cere legislația în cazul oricărei persoane juridice active ! Vedeți aici minunea -
[ link extern ]
ȘTIIND CĂ A.P.71 NU ARE NICIO ADRESĂ LEGALĂ, REALĂ ȘI ACTUALĂ (se pot consulta actele publice și cadastrale), NU VĂD CUM S-AR REFACE ACEA CITAȚIE, SCRIIND O ADRESĂ ILEGALĂ: Art. 179. (2) Dacă este cazul,
Instanța dispune refacerea actului de procedură, cu respectarea tuturor condițiilor de validitate.
Ce ziceți, nu e o situație delicată pentru această Asociație fantomă, care
declară chiar două sedii sociale, dar ambele sunt evident ilegale și ne-reale ?
Vedeți aici cum în aceeași Instanță, din 2015-2016, șefii Asociației declară cele două sedii sociale, dar ambele sunt, fără dubii, ilegale ca și act public de identificare a persoanei juridice:
[ link extern ]