ART. 164. Cuprinsul dovezii de înmânare şi al procesului-verbal. (1) Dovada de înmânare a Citației sau a altui act de procedură ori, după caz, procesul-verbal va cuprinde: c) (...) SEDIUL DESTINATARULUI, cu arătarea numărului etajului, apartamentului sau camerei, dacă cel citat locuiește într-o clădire cu mai multe etaje ori apartamente, precum și dacă actul de procedură a fost înmânat la locuința sa, depus în cutia poștală ori afișat pe ușa locuinței; d) numele, prenumele și calitatea celui căruia i s-a făcut înmânarea, în cazul în care actul de procedură a fost înmânat altei persoane decât destinatarului (...).
(3) Cerințele de la alin.(1) lit. a), c), d), e) şi f) sunt prevăzute sub SANCȚIUNEA NULITĂȚII ACTULUI RESPECTIV.
(4) Mențiunile din procesul-verbal privitoare la faptele constatate personal de cel care l-a întocmit nu pot fi combătute decât prin procedura înscrierii în fals.
CAP. III. Nulitatea actelor de procedură.
ART. 174. Noțiune și clasificare. (1) Nulitatea este sancțiunea care lipsește total sau parțial de efecte actul de procedură efectuat cu nerespectarea cerințelor legale, de fond sau de formă. (2) Nulitatea este Absolută atunci când cerința nerespectată este instituită printr-o normă care ocrotește un interes public. (3) Nulitatea este Relativă în cazul în care cerința nerespectată este instituită printr-o normă care ocrotește un interes privat.
ART. 178. Invocarea nulității. (1) Nulitatea Absolută poate fi invocată de orice parte din proces, de judecător, în orice stare a judecății cauzei. (5) Toate cauzele de nulitate a actelor de procedură deja efectuate trebuie invocate deodată, sub sancțiunea decăderii părții din dreptul de a le mai invoca.
ART. 179. Efectele nulității. (1) Actul de procedură nul sau anulabil este desființat, în tot sau în parte, de la data îndeplinirii lui. (2) Dacă este cazul, Instanța dispune refacerea actului de procedură, cu respectarea tuturor condițiilor de validitate. (3) Desființarea unui act de procedură atrage și desființarea actelor de procedură următoare, dacă acestea nu pot avea o existență de sine stătătoare. (4) Nulitatea unui act de procedură nu împiedică faptul ca acesta să producă alte efecte juridice decât cele care decurg din natura lui proprie.
~ final discuție ~