avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Este nulă Citația trimisă de Instanță fără a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Este nulă Citația trimisă de Instanță fără a preciza în acel act adresa destinatarului, o Asociație de Proprietari pârâtă ?

Într-un dosar cu obiectul „Nulitate Absolută a hotărârilor Adunării Generale Reconvocate din 31.03.2018” am găsit o Citație trimisă de Instanță pentru depunerea Împuternicirilor de către una din cele 3 pârâte - Asociația de Proprietari nr. 71 Brăila, în solidar cu falsa președintă H.L. și cenzora V.E.
Vedeți cum în această Citație s-a șters adresa sediului social al Asociației noastre: [ link extern ]
Numai că în acel act procedural, Instanța desemnată să judece această speță, a refuzat să treacă la destinatar sediul acelei Asociații, care e persoană juridică ne-patrimonială, știind că Legea 230/2007, art. 8, H.G. nr. 1588/2007, art. 11, și în special Noul Cod de Procedură Civilă, art. 200-204, obligă orice Asociație să se identifice cu un sediu legal, real și actual, valabil pentru orice persoană juridică (așa cum este și Asociația de Proprietari) pentru a se identifica mai ales în Instanțe.
Precizez faptul că A.P.71 nu are nicio adresă reală și actuală a sediului social, deci nu are niciun sediu pentru a se identifica legal în fața Instanțelor.
Ce putem face, știind că în orice act procedural trebuie obligatoriu să existe un sediu sau un domiciliu al fiecărui destinatar al acelui act - n-ar trebui să invocăm Nulitatea Absolută, pentru a fi declarat nul acest act ?
Art.164, plus articolele 174-179 din N.C.P.C. arată că ACEASTĂ CITAȚIE (și orice act subsecvent) E PASIBILĂ DE NULITATE ABSOLUTĂ.
N-am mai întâlnit niciodată aberația ca o Instanță să nu treacă adresa unei persoane juridice (a destinatarului), așa cum este A.P.71, pentru a o cita legal și normal !
E posibil ca judecătoarea să fi făcut o „cercetare la fața locului”, conform art.345-347 NCPC, în urma sesizărilor noastre precum că Asociația nu are niciun sediu legal pentru a se identifica și pentru a exista ca persoană juridică (e pasibilă de dizolvare).
Dar în situația în care Instanța a depistat faptul că Asociația noastră nu se poate identifica cu o adresă a Condominiului (e logic că știe, deoarece n-a trecut niciunul dintre cele două sedii ilegal declarate), de ce n-a luat măsuri, chiar să se ajungă la anularea oricărei cereri de chemare în judecată făcută în numele unei false persoane juridice, ne-identificabile legal !
Era foarte simplu ca Instanța să fi trecut în Citație unul dintre cele două sedii declarate ilegal (cel de la la Bl.C1, Sc.4 - care e dezafectat din 2010 - sau cel din Bl.D2, Sc.4, care e total ilegal, inexistent în Registrele Publice și cadastrale), dar Instanța a ales să șteargă orice adresă a A.P.71 (acest fapt se poate vedea clar pe documentul scanat de noi), ceea ce demonstrează că Instanța a refuzat să treacă vreo adresă ilegală în această Citație, pentru a nu fi acuzată că a trecut în fals adresa legală și reală a sediului A.P.71.
Dar acea Instanță era obligată să ia măsuri împotriva acestei Asociații, chiar și pentru a o dizolva de drept, așa cum A.N.A.F. radiază orice firmă care are sediul social expirat !
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2018
flory_mr, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:20, 5 Noiembrie 2018
Mulțumesc pentru sfaturi, domnule Trandafir, dar trebuie să vă precizez niște informații, pentru a sesiza și dvs. motivul de a cere nulitatea acestor citații, mai ales că una dintre ele era pentru a depune Împuternicirea de către pârâți (eu zic că dacă anulez citațiile se anulează și actele subsecvente precum Împuternicirile, așa cum specifică legislația).
Vedeți că am specificat în postarea mea de mai înainte, referitor la faptul că, știind că s-au încălcat procedurile de citare (nu știu dacă ați mai auzit să fie trimisă o scrisoare prin Poștă, dar să nu se treacă sediul destinatarului ... e ca și cum n-ai trimite nimic către acea persoană juridică), legile spun că aceste acte sunt nule absolut.
Dacă Instanța a sesizat această problemă (eu invoc sediul ilegal încă de acum 3 ani), de ce nu ia măsuri împotriva acestei Asociații fantomă, deoarece o persoană juridică e ca și inexistentă dacă nu are un sediu legal, real și actual ?
DEOARECE NU S-A TRECUT SEDIUL PÂRÂTEI, ACTUL PROCEDURAL (citația) DEVINE NUL ABSOLUT, CONFORM N.C.P.C.:
ART. 164. Cuprinsul dovezii de înmânare şi al procesului-verbal. (1) Dovada de înmânare a Citației sau a altui act de procedură ori, după caz, procesul-verbal va cuprinde: c) (...) SEDIUL DESTINATARULUI, cu arătarea numărului etajului, apartamentului sau camerei, dacă cel citat locuiește într-o clădire cu mai multe etaje ori apartamente, precum și dacă actul de procedură a fost înmânat la locuința sa, depus în cutia poștală ori afișat pe ușa locuinței; d) numele, prenumele și calitatea celui căruia i s-a făcut înmânarea, în cazul în care actul de procedură a fost înmânat altei persoane decât destinatarului (...).
(3) Cerințele de la alin.(1) lit. a), c), d), e) şi f) sunt prevăzute sub SANCȚIUNEA NULITĂȚII ACTULUI RESPECTIV.
(4) Mențiunile din procesul-verbal privitoare la faptele constatate personal de cel care l-a întocmit nu pot fi combătute decât prin procedura înscrierii în fals.
CAP. III. Nulitatea actelor de procedură.
ART. 174. Noțiune și clasificare. (1) Nulitatea este sancțiunea care lipsește total sau parțial de efecte actul de procedură efectuat cu nerespectarea cerințelor legale, de fond sau de formă. (2) Nulitatea este Absolută atunci când cerința nerespectată este instituită printr-o normă care ocrotește un interes public. (3) Nulitatea este Relativă în cazul în care cerința nerespectată este instituită printr-o normă care ocrotește un interes privat.
ART. 178. Invocarea nulității. (1) Nulitatea Absolută poate fi invocată de orice parte din proces, de judecător, în orice stare a judecății cauzei. (5) Toate cauzele de nulitate a actelor de procedură deja efectuate trebuie invocate deodată, sub sancțiunea decăderii părții din dreptul de a le mai invoca.
ART. 179. Efectele nulității. (1) Actul de procedură nul sau anulabil este desființat, în tot sau în parte, de la data îndeplinirii lui. (2) Dacă este cazul, Instanța dispune refacerea actului de procedură, cu respectarea tuturor condițiilor de validitate. (3) Desființarea unui act de procedură atrage și desființarea actelor de procedură următoare, dacă acestea nu pot avea o existență de sine stătătoare. (4) Nulitatea unui act de procedură nu împiedică faptul ca acesta să producă alte efecte juridice decât cele care decurg din natura lui proprie.

ACUM TREBUIE SĂ PRECIZEZ DE CE INVOC ACEASTĂ NULITATE A UNUI ACT DE PROCEDURĂ, CU TOATE CĂ SUNT RECLAMANT, DAR AM FĂCUT-O ÎNTR-UN PROCES ÎN CARE AM CERUT NULITATEA ABSOLUTĂ A HOTĂRÂRILOR ADUNĂRII GENERALE DIN 31.03.2018.
Știind că deja am invocat în cererea mea inițială că prima Adunare Generală a fost convocată ilegal într-un sediu total ilegal construit, adresa acestuia fiind total inexistentă în actele constitutive, ne-existând nici în Registrele Publice sau în Cartea Funciară - e un sediu fantomă, deci așa pot dovedi că încă din start, Adunarea Generală era ilegală, deoarece a fost ținută într-un sediu construit ilegal, care era și este ne-identificabil, conform H.G. nr. 1588/2007, art. 11. Cerând N.A. nu afectează judecata pentru nulitatea A.G., ba mai mult, întărește convingerea Instanței că ambele Adunări Generale au fost ilegale și se vor anula retroactiv - obiectul dosarului este Nulitatea Absolută și eu trebuie să arăt cât mai multe nereguli pentru a anula definitiv acea A.G. din 31.03.2018, cu tot cu hotărârile luate acolo ! Ca avocat, folosești toate probele, tot arsenalul, pentru că Nulitatea Absolută nu poate fi contestată, în orice situație !
Oricum, ar trebui să câștig procesul (am mai câștigat definitiv unul identic, pe 14.02.2018 și am un atu, pentru că este Putere de Lucru Judecat) numai pentru faptul că șefii ilegali ai Asociației noastre n-au întocmit niciun Tabel Nominal Convocator pentru A.G. din 2017 și 2018, care e obligatoriu pentru a fi legală orice Adunare Generală anuală, respectând art. 14, alin. 5, din H.G. nr. 1588/2007.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2018
flory_mr, utilizator
Dvs ce sunteti in acel dosar, reclamant sau parat? Citatia postata, cea din link, a cui este?
Unde ati gasit-o? De unde o aveti?

Vi s-a stabilit primul termen de judecata?

(raspundeti strict la intrebarile de mai sus si nu mai citati art.164 cpc, pentru ca nu are relevanta aici)
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2018
trandafir2, moderator
EU SUNT RECLAMANTUL, AM PRECIZAT DIN START. DAR AM SESIZAT CEVA CE DORESC DE MULT - SĂ DOVEDESC FAPTUL CĂ ASOCIAȚIA NOASTRĂ NU ARE NICIUN SEDIU LEGAL (REAL ȘI ACTUAL), DECI SE CONSIDERĂ CĂ EA NU SE POATE IDENTIFICA, E INEXISTENTĂ ȘI CADASTRAL VORBIND.
Marea și grava problemă e că toate actele procedurale trimise de toate Instanțele de judecată către Asociația de Proprietari nr. 71 din Brăila nu au trecută nicio adresă a acestei entități juridice, fapt extrem de rar întâlnit !!!
Este evident că Instanțele din acest dosar (și din altele), urmare a cererii mele de a face o Cercetare la Fața Locului
Se poate vedea în pozele scanate cum Instanța a șters adresa Asociației pârâte, știind că această așa-zisă Asociație de Proprietari nu are încă din anul 2010 niciun sediu legal, real și actual, așa cum cere legislația în cazul oricărei persoane juridice active ! Vedeți aici minunea - [ link extern ]
ȘTIIND CĂ A.P.71 NU ARE NICIO ADRESĂ LEGALĂ, REALĂ ȘI ACTUALĂ (se pot consulta actele publice și cadastrale), NU VĂD CUM S-AR REFACE ACEA CITAȚIE, SCRIIND O ADRESĂ ILEGALĂ: Art. 179. (2) Dacă este cazul, Instanța dispune refacerea actului de procedură, cu respectarea tuturor condițiilor de validitate.
Ce ziceți, nu e o situație delicată pentru această Asociație fantomă, care declară chiar două sedii sociale, dar ambele sunt evident ilegale și ne-reale ?
Vedeți aici cum în aceeași Instanță, din 2015-2016, șefii Asociației declară cele două sedii sociale, dar ambele sunt, fără dubii, ilegale ca și act public de identificare a persoanei juridice: [ link extern ]
Exact acel articol 164 se pliază pe ceea ce vreau eu să dovedesc, că sediul A.P.71 e total inexistent, juridic vorbind.
Este extrem de explicit acest articol 164 NCPC și nu am cum să nu-l invoc, pentru a arăta că ESTE NUL SAU ANULABIL orice act procedural care nu are trecut sediul destinatarului (e obligatoriu să fie trecut și numărul apartamentului sau a etajului acelui sediu), a părții litigante din proces:
(1) Dovada de înmânare a Citației sau a altui act de procedură ori, după caz, procesul-verbal va cuprinde: c) (...) SEDIUL DESTINATARULUI, cu arătarea numărului etajului, apartamentului sau camerei, dacă cel citat locuiește într-o clădire cu mai multe etaje ori apartamente, precum și dacă actul de procedură a fost înmânat la locuința sa, depus în cutia poștală ori afișat pe ușa locuinței (...).
(3) Cerințele de la alin.(1) lit. a), c), d), e) şi f) sunt prevăzute sub SANCȚIUNEA NULITĂȚII ACTULUI RESPECTIV.
Acest alineat 3 arată că orice act procedural e NUL și va fi desființat dacă nu este trecut sediul real și actual al unei părți din proces (fiind o normă publică, se poate invoca Nulitatea Absolută), iar actele de procedură ulterioare vor deveni și ele nule, de drept, implicit (e și cazul Împuternicirii pentru care fusese făcută citația, dar fără adresa destinatarului):
ART. 179. Efectele nulității. (1) Actul de procedură nul sau anulabil este desființat, în tot sau în parte, de la data îndeplinirii lui. (3) Desființarea unui act de procedură atrage și desființarea actelor de procedură următoare, dacă acestea nu pot avea o existență de sine stătătoare.
Nu, n-ati inteles, problema dvs pe fond (adica sa dovediti ce aveti de dovedit si sa obtineti ce aveti de obtinut) se va judeca daca parata va fi citata si procedura va fi indeplinita.
Daca dvs contestati citarea paratei, nu este in intersul dvs.

Si oricum nu ati raspuns la intrebarile de mai sus, insa acum nici nu mai conteaza, pentru ca v-am mai explicat inca odata si sunt sigur ca ati inteles.
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este nulă citația trimisă de instanță fără a se preciza adresa destinatarului, o asociație de proprietari pârâtă ? flory_mr flory_mr Într-un dosar cu obiectul „Nulitate Absolută a hotărârilor Adunării Generale Reconvocate din 31.03.2018” am găsit o Citație trimisă de Instanță ... (vezi toată discuția)
Asociație de proprietari ai cărei „șefi” declară în fals două sedii, dar ambele nu sunt legale (reale și actuale) ! flory_mr flory_mr CUM PROCEDĂM ÎN CAZUL ÎN CARE ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI DE CARE APARȚINEM NU ARE NICIUN SEDIU SOCIAL, LEGAL ȘI REAL DECLARAT CĂTRE INSTITUȚIILE ȘI ... (vezi toată discuția)
Poate fi executat silit un proprietar de imobil dacă persoana juridică nu se identifica cu niciun sediu social? flory_mr flory_mr Poate fi executat silit un proprietar de imobil dacă persoana juridică NU SE IDENTIFICĂ CU ABSOLUT NICIUN SEDIU LEGAL (să fie real, actual și înscris ... (vezi toată discuția)