avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Este nulă Citația trimisă de Instanță fără a se ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Este nulă Citația trimisă de Instanță fără a se preciza adresa destinatarului, o Asociație de Proprietari pârâtă ?

Într-un dosar cu obiectul „Nulitate Absolută a hotărârilor Adunării Generale Reconvocate din 31.03.2018” am găsit o Citație trimisă de Instanță pentru depunerea Împuternicirilor de către cele 3 pârâte - Asociația de Proprietari nr. 71 Brăila, președinta H.L. și cenzora V.E. [ link extern ]
Numai că în acel act procedural, Instanța desemnată să judece această speță, a refuzat să treacă la destinatar sediul acelei Asociații, care e persoană juridică ne-patrimonială, știind că mai ales Legea 230/2007, art. 8, H.G. nr. 1588/2007, art. 11, dar mai ales N.C.P.C., art. 200-204, obligă orice Asociație să se identifice cu un sediu legal, real și actual, valabil pentru orice persoană juridică pentru a se identifica. Precizez că A.P.71 nu are nicio adresă a sediului social, reală și actuală, deci nu are niciun sediu legal pentru a se identifica legal în fața Instanțelor.
Ce putem face, știind că în orice act procedural trebuie obligatoriu să existe un sediu sau un domiciliu al fiecărui destinatar al acelui act - n-ar trebui să invocăm Nulitatea Absolută, pentru a fi declarat nul acest act ? Art.164, plus articolele 174-179 din N.C.P.C. arată că ACEASTĂ CITAȚIE (și orice act subsecvent) E PASIBILĂ DE NULITATE ABSOLUTĂ.
N-am mai întâlnit niciodată aberația juridică a unei Instanțe de a nu trece adresa unei persoane juridice pentru a o cita, așa cum este A.P.71 !
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 01:53, 28 Septembrie 2018
Ce ziceți, n-ar trebui ca orice Instanță (mai ales aceasta care n-a trecut nicio adresă a sediului Asociației noastre) să declare nulă absolut această așa-zisă citație, care nu are adresa destinatarului persoană juridică ?
DEOARECE NU S-A TRECUT SEDIUL PÂRÂTEI, ACTUL PROCEDURAL (citaţa) DEVINE NUL ABSOLUT, CONFORM N.C.P.C.:
ART. 164. Cuprinsul dovezii de înmânare şi al procesului-verbal. (1) Dovada de înmânare a Citaţiei sau a altui act de procedură ori, după caz, procesul-verbal va cuprinde: c) (...) SEDIUL DESTINATARULUI, cu arătarea numărului etajului, apartamentului sau camerei, dacă cel citat locuieşte într-o clădire cu mai multe etaje ori apartamente, precum şi dacă actul de procedură a fost înmânat la locuinţa sa, depus în cutia poştală ori afişat pe uşa locuinţei; d) numele, prenumele şi calitatea celui căruia i s-a făcut înmânarea, în cazul în care actul de procedură a fost înmânat altei persoane decât destinatarului (...).
(3) Cerinţele de la alin.(1) lit. a), c), d), e) şi f) sunt prevăzute sub SANCȚIUNEA NULITĂȚII ACTULUI RESPECTIV.
(4) Menţiunile din procesul-verbal privitoare la faptele constatate personal de cel care l-a întocmit nu pot fi combătute decât prin procedura înscrierii în fals.
CAP. III. Nulitatea actelor de procedură.
ART. 174. Noţiune şi clasificare. (1) Nulitatea este sancţiunea care lipseşte total sau parţial de efecte actul de procedură efectuat cu nerespectarea cerinţelor legale, de fond sau de formă. (2) Nulitatea este absolută atunci când cerinţa nerespectată este instituită printr-o normă care ocroteşte un interes public. (3) Nulitatea este relativă în cazul în care cerinţa nerespectată este instituită printr-o normă care ocroteşte un interes privat.
ART. 178. Invocarea nulității. (1) Nulitatea Absolută poate fi invocată de orice parte din proces, de judecător, în orice stare a judecății cauzei. (5) Toate cauzele de nulitate a actelor de procedură deja efectuate trebuie invocate deodată, sub sancțiunea decăderii părții din dreptul de a le mai invoca.
ART. 179. Efectele nulității. (1) Actul de procedură nul sau anulabil este desființat, în tot sau în parte, de la data îndeplinirii lui. (2) Dacă este cazul, Instanța dispune refacerea actului de procedură, cu respectarea tuturor condițiilor de validitate. (3) Desființarea unui act de procedură atrage și desființarea actelor de procedură următoare, dacă acestea nu pot avea o existenţă de sine stătătoare. (4) Nulitatea unui act de procedură nu împiedică faptul ca acesta să producă alte efecte juridice decât cele care decurg din natura lui proprie.

Vreau să dezbatem aceste articole, știind că acea citație trimisă de Instanță către Asociația de Proprietari nu are trecută nicio adresă a acestei entități juridice !!!
Se poate vedea în pozele scanate cum Instanța a șters adresa Asociației pârâte, știind că această așa-zisă Asociație de Proprietari nu are încă din anul 2010 niciun sediu legal, real și actual, așa cum cere legislația în cazul oricărei persoane juridice active ! Vedeți aici minunea - [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este nulă citația trimisă de instanță fără a preciza în acel act adresa destinatarului, o asociație de proprietari pârâtă ? flory_mr flory_mr Într-un dosar cu obiectul „Nulitate Absolută a hotărârilor Adunării Generale Reconvocate din 31.03.2018” am găsit o Citație trimisă de Instanță ... (vezi toată discuția)
Asociație de proprietari ai cărei „șefi” declară în fals două sedii, dar ambele nu sunt legale (reale și actuale) ! flory_mr flory_mr CUM PROCEDĂM ÎN CAZUL ÎN CARE ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI DE CARE APARȚINEM NU ARE NICIUN SEDIU SOCIAL, LEGAL ȘI REAL DECLARAT CĂTRE INSTITUȚIILE ȘI ... (vezi toată discuția)
Este infracțiune faptul că șefii asociației noastre declară în instanțe două sedii sociale, dar niciunul nu este legal (nu e niciunul real și actual) ? flory_mr flory_mr CUM PROCEDĂM ÎN CAZUL ÎN CARE ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI DE CARE APARȚINEM NU ARE NICIUN SEDIU SOCIAL, LEGAL ȘI REAL DECLARAT CĂTRE INSTITUȚIILE ȘI ... (vezi toată discuția)