avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. In 2020 am terminat Facultatea de Geografie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. In 2020 am terminat Facultatea de Geografie din cadrul ...

Buna ziua. In 2020 am terminat Facultatea de Geografie din cadrul Universitatii Bucuresti ( facultate de 3 ani). Am primit o adeverinta , deocamdata pe care scrie ca am absolvit programul de studii universitare de licenta (Legea 1/2011) forma de invatamant cu frecventa,durata de 3 ani ( 6 semestre) cu 180 credite.Imi puteti spune daca ma incadrez la studii superioare de lunga sau scurta durata? este necesar urmarea masterului?
Un cadru legal daca se poate.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:28, 16 Aprilie 2021
Potrivit uzanțelor, studii superioare de scurta durata ... deși legislația nu face o astfel de clasificare.
In acest caz ar trebui completate studiile cu 2 ani de master, pt a fi studii de lunga durata?
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2021
Mihaela _Mihaela, utilizator
In opinia mea, da.
Multumesc!
Am gasit 2 legi dar nu prea stiu sa le interpretez Legea 288/2004 si legea 1/2011

Cornel Vasile a scris:

In opinia mea, da.

Legea nr. 288 din 24 iunie 2004 privind organizarea studiilor universitare reglementează organizarea studiilor universitare pe trei cicluri, respectiv studii universitare de licență, studii universitare de masterat și studii universitare de doctorat.

Alte discuții în legătură

Intrebare despre scutire de impozit programatori adiatric adiatric Buna ziua, am terminat facultatea de 3 ani cu licenta, licentiat in informatica. Conform legii 288 ce dateaza din 24 iunie 2004 publicata in monitorul ... (vezi toată discuția)
Studii superioare de scurta durata gabi12345 gabi12345 absolventii de facultate de 3-4 ani, respectiv ciclul I Bologna, sunt considerati cu studii superioare de scurta durata? (vezi toată discuția)
Ce fel de studii sunt? tudor1973 tudor1973 Am absolvit Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica ,,Stefan cel Mare,, Suceava specializarea contabilitate si informatica de gestiune in anul ... (vezi toată discuția)