avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Calcul concediu medical 5 zile.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Calcul concediu medical 5 zile.

Buna ziua. Am o nedumerire: am fost in concediu medical 5 zile , iar plata aferenta acestor zile s a facut de curand. Dupa calculul meu trebuia sa iau mai mult media ultimelor 6 luni, insa angajatorul mi a spus urmatoarele

Avand in vedere ca certificatul medical are cod indeminizatie 06 si se plateste 100%, calcul se face facand referire la baza de calcul din ultima luna, inaintea lunii pentru care s-a eliberat medicalul (adica luna februarie)

Daca nu ar fi fost cu 06, nu putea fi platit deoarece la noi aveai doar 1 luna si jumatate inaintea lunii pentru care s-a eliberat, adica o parte din ianuarie si luna februarie, iar de la fostul angajator aveai doar 3 luni.
Conform legii, minimul zilelor trebuie sa fie 6 luni pline, pe ultimile 12 luni, inaintea lunii pentru care s-a eliberat certificatul medical.

Revenind la intrebarea ta, baza de calcul din luna februarie a fost 3088 lei/20 (nr zilelor lucratoare din luna februarie) = 154 lei * 5 zile de CM = 772 LEI (suma regasita pe fluturasul tau de salariu)

Este corect?
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2021
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical Izabella96 Izabella96 Buna ziua,ma puteți ajuta și pe mine cu calcularea concediului medical...salariul brut pe ultimele 6 luni este de 8500 lei...zile lucrătoare in ultimele 6 ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal larisa891 larisa891 buna ziua..am intrat in concediu prenatal..cat ar trebui sa iau banii in mana daca salariul este de 1450 lei? (vezi toată discuția)
Concediu medical mihaela david mihaela david am doua certificate medicale acordate amindoua la urgenta.intre ele nu exista nici o zi intrerupere si au acelasi cod de diagnostic . este valabil cel de-al ... (vezi toată discuția)