avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cod Fiscal-scutire taxa auto Am handicap locomotor ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cod Fiscal-scutire taxa auto Am handicap locomotor mediu(picior ...

Cod Fiscal-scutire taxa auto
Am handicap locomotor mediu(picior drept amputat)autoturism proprietate modificat pentru handicapul meu(accelerație pentru picior stâng) înscris în cartea de identitate a autovehiculului
Am solicitat scutirea impozitului asupra mijlocului de transport conform Cod Fiscal Capitol IV, articol 262, alineat a). Mi s-a răspuns că beneficiază de scutire doar cei cu handicap accentuat sau grav
Va mulțumesc anticipat pentru o clarificare
Cu respect Ionel
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2021
Ionel vranceanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 28 Aprilie 2021
Intr-adevar, Codul Fiscal prevede : Nu se datorează impozitul pe mijloacele de transport pentru mijloacele de transport aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat și a persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentanților legali, pe perioada în care au în îngrijire, supraveghere și întreținere persoane cu handicap grav sau accentuat și persoane încadrate în gradul I de invaliditate, pentru un singur mijloc de transport, la alegerea contribuabilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi persoane cu handicap cristid64 cristid64 Buna ziua! sunt persoana cu handicap grav si in urma cu o saptamana primaria orasului TARGU MURES mi-a trimis o scrisoare prin care ma anunta ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit cladiri cu destinatie locuinta si auto pentru persoane cu handicap nicuteris nicuteris O persoana cu handicap accentuat, beneficiaza de scutire impozit pentru pentru locuinta si autoturim detinute in coproprietate in procent de 100% , conform ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoana cu handicap Atee Atee Buna ziua! Am un copil cu handicap grav, surdo-mutism si handicap psihic , si am inteles ca din acest an s-a adoptat legislativ o prevedere prin care se ... (vezi toată discuția)