avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul foloseste gardul meu ca zid de sustinere pt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul foloseste gardul meu ca zid de sustinere pt a-si terasa terenul.

Buna ziua!
Intre proprietatea mea si cea a vecinului este o diferenta de nivel de cca 1 m (vecinul e in partea de sus). La aprox 1.5 m de limita de hota,r terenul vecin era taluzat si nu exista risc ca terenul lui sa se surpe la mine in curte. Anul trecut am vrut sa fac un zid de boltari (1m) cu fundatie de beton armat ( 50 cm) peste care sa pun scandura de lemn 1.3 m. I-am spus vecinului ce vreau sa fac, fara insa a-i cere sa contribuie la gard. El mi-a marturisit ca are de gand sa isi terasesze terenul si sa isi ridice nivelul la limita cu mine si ca atare eu sa imi fac zidul pe proprietatea mea, pana la limita de proprietate fara a intra pe proprietatea lui nici macar 1 cm, iar el isi va face un zid de beton mai inalt care sa ii sustina pamantul in urma terasarii pe care o are in plan. In cele din urma eu am facut zidul meu asa cum am stabilit (1 m zidarie + 1,20 lemn), iar zilele acestea vecinul a inceput lucrarile de terasare aducand pamant inclusiv pe zidul meu. El nu a mai facut nici un zid si momentan a pus 80 cm de pamant pe zidul meu, astfel gardul meu de 2,2 m, la vecinul are doar 1,4 m (putin mai sus de brau) lasandu-ma fara intimitate in curte. Ma ingrijoreaza faptul ca in timp, zidul meu ar putea sa se incline/rastoarne la mine in curte din cauza greutatii pamanului pus de vecinul si a ploilor care vin de pe deal. E legal ce face vecinul? Este o lege care sa ii interzica acest lucru si astfel sa isi ridice pamanul de pe gardul meu?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2021
vame, utilizator

Alte discuții în legătură

Ridicare cota teren natural la casa vecina cu 3m pamant umplutura mayte_22 mayte_22 Buna ziua ! As dori sa ma consult cu persoane din aceasta comunitate care au intampinat probleme similare cu urmatoarea chestiune sau cunosc vreo ... (vezi toată discuția)
Gard comun si terasare teren somigo somigo Buna seara, am fost plecat din tara si la intoarcere am avut surpriza sa vad ca langa casa mea s-au mutat vecini noi. Casele sunt pe un deal. Vecinul nou ... (vezi toată discuția)
Urgent!!! alinvvv alinvvv Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti ce pot face in urmatoarea situatie: Un vecin ridica un zid de beton (de un metru,) exact langa gardul ce desparte cele doua ... (vezi toată discuția)