avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard comun si terasare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard comun si terasare teren

Buna seara,

am fost plecat din tara si la intoarcere am avut surpriza sa vad ca langa casa mea s-au mutat vecini noi. Casele sunt pe un deal. Vecinul nou si-a terasat gradina si a construit la limita noastra de proprietate un zid din boltari de aproximativ 1.60 m. A adus tone de pamant si a urcat cu gradina 1.60 m peste nivelul initial. Peste acest zid a asezat un gard de sarma de 1 m. Total zid+gard = 2.60 m. Nu exista autorizatie de constructie pentru aceasta lucrare. Am cerut de la primarie un PUZ care specifica ca limita maxima a gardului intre proprietati este de 2.20 m Problema mea este ca in acest moment curtea vecinului este mult peste nivelul curtii mele si practic nici el, nici eu nu mai avem intimitate. Ca sa rezolve aceasta problema ar insemna sa inlocuiasca gardul de sarma cu unul de lemn si sa il faca de 2 m. Edificiul despartitor total ar avea atunci 3.60 m. Adica o monstruozitate. Am incercat sa discut amabil cu el si sa gasim o modalitate de rezolvare insa fara nici un rezultat.

Va deranjez cu doua intrebari:

(1) Pentru a realiza aceasta terasare (zid si pamant) nu era nevoie de acordul meu avand in vedere ca e la limita de proprietate? Si in cazul in care nu i-as fi dat acest acord ar fi putut sa il realizeze legal la 60 de cm de limita de proprietate?

(2) Teoretic el poate sa reduca gardul de sarma la 0.60 cm astfel incat intreaga structura sa nu depaseasca limita admisa de Puz de 2.20 m. Insa acest lucru ar insemna ca curtile noastre sunt despartite de un gard de 60 cm si niciunul sa nu avem intimitate in curte. In baza articolului 600 din codul civil ([ link extern ] .

Va multumesc anticipat pentru orice raspuns. Am incerca sa rezolv amiabil situatia insa e o persoana complet lipsita de consideratie pentru cei din jur. Se comporta similar si fata de celelalt vecin pe care il are la cealalata limita de proprietate.

Alte discuții în legătură

Vecinul foloseste gardul meu ca zid de sustinere pt a-si terasa terenul. vame vame Buna ziua! Intre proprietatea mea si cea a vecinului este o diferenta de nivel de cca 1 m (vecinul e in partea de sus). La aprox 1.5 m de limita de hota,r ... (vezi toată discuția)
Constructie gard pe hotar terasat - cui ii revine obligativitatea? m1ha1 m1ha1 Buna ziua, Terenul meu se afla pe un deal terasat, diferenta de nivel intre proprietatea mea si cea a vecinului este de apx. 1,6 metri, el fiind situat mai ... (vezi toată discuția)
Gard comun PAUER PAUER EU SI VECINUL AVEM UN GARD COMUN,CARE DIN CAUZA UNOR NEINTELEGERI,TREBUIE INCHIS PT. A-MI PROTEJA INTIMITATEA SI PT. A NU DA PRILEJUL UNOR NOI DISPUTE. GARDUL ... (vezi toată discuția)