avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cei ce suntem pensionați anticipat parțial, putem ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cei ce suntem pensionați anticipat parțial, putem lucra undeva ...

Cei ce suntem pensionați anticipat parțial, putem lucra undeva ( privat sau stat) cu norma întreaga fără să ne fie afectat dreptul de pensie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:20, 22 Aprilie 2021
Persoanele pensionate anticipat nu pot realiza venituri din salarii.

În sistemul public de pensii, pensionarii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități independente și din drepturi de proprietate intelectuală, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare pensionar victormac victormac Buna zioa Sunt pensionar cu pensie anticipata partiala. In ce conditii ma mai pot angaja in mediul privat sau de stat? Multumesc (vezi toată discuția)
Dreptul la o norma intreaga ! am implinit de 60 ani si urmeaza ... COSTELBADESCU COSTELBADESCU dreptul la o norma intreaga ! am implinit de 60 ani si urmeaza sa ies la pensie partial anticipat. ulterior pot avea dreptul la o slujba cu norma intreaga la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua sunt pensionată anticipat parțial, noua lege prevede ... mariana.nicusor mariana.nicusor Bună ziua Sunt pensionată anticipat parțial, noua lege prevede ca cei pensionați parțial anticipat să poată cumula pensia cu alte venituri( din ... (vezi toată discuția)