Buna ziua,
Rog suport in privinta unei situatii. Mama mea avea un credit bancar, cu valoare sub 10.000 lei. Ea a decedat acum cateva luni, societatea de asigurari a refuzat plata beneficiului de asigurare, pe motiv de boala cronica nedeclarata. Inca nu a fost deschisa succesiunea pentru dansa, iar banca refuza a ne oferi informatii legate de suma/dobanzi/comisioane pana nu prezentam certificatul de mostenitor. Am incercat sa obtinem o reesalonare si sa platim o rata mai mica pe luna, cu conditia sa stim ce suma totala ar fi de plata. Inca nu am primit un raspuns la solicitare ba, mai mult, pe portalul judecatoriei am observat ca exista un dosar foarte recent cu obiectul cerere de valoare redusa, reclamant fiind Investcapital ltd si parat parintele decedat. Imi puteti spune, va rog, daca procedura cererii cu valoare redusa se poate aplica unei persoane decedate? Si daca primim acel formular din partea instantei, pot eu ca fiica, in absenta certificatului de mostenitor, sa raspund la acel formular cu toata documentatia si corespondenta pe care eu am avut-o in acest timp cu banca, corespondenta privind asigurarea, solicitari de informatii legate de suma de plata, angajament de plata. etc (nu cu acest Investcapital Ltd, care banuiesc ca a cumparat creanta de la banca sau i s-a cesionat, noi neprimind acasa niciun document cu privire la un aspect de genul)? Ce ar putea Instanta sa decida?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns:
LauraDorel , utilizator
18:50, 22 Aprilie 2021