avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara! Mă numesc Ivan Gheorghe,și va rog , ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara! Mă numesc Ivan Gheorghe,și va rog , bineînțeles,in ...

Buna seara!
Mă numesc Ivan Gheorghe,și va rog , bineînțeles,in limita timpului dumneavoastră disponibil să-mi răspundeți la următoarea întrebare:
Este legal că deplasarea la locul de munca ,in limita celor 8 ore prevăzute de contractul de muncă,sa se facă din timpul ce nu este platit al angajatului?
De exemplu ,deplasarea la locul de muncă din cadrul instituției cu un sfert de oră mai devreme din timpul pauzei de masa.
Pauza durează o ora.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:38, 24 Aprilie 2021
pauzele constituie timp nelucrat, prin urmare nu se platesc.
1. Pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă.

2. Timpul de muncă reprezintă orice perioadă în care salariatul prestează munca, se află la dispoziţia angajatorului şi îndeplineşte sarcinile şi atribuţiile sale, conform prevederilor contractului individual de muncă, contractului colectiv de muncă aplicabil şi/sau ale legislaţiei în vigoare.

3. "Curtea Europeană consideră că timpul petrecut pe drum de acasă spre serviciu și de la muncă spre acasă ar trebui să fie considerat timp efectiv de muncă și acest lucru ar trebui să fie stabilit prin lege. Astfel, timpul pe care un angajat îl petrece pe drum va fi scăzut din programul de lucru. "

Decizia Curtii Europene de Justiție trebuie sa fie aplicată în toate țările UE, dar va fi valabilă doar pentru muncitorii fără punct fix de lucru,
( CJUE în cauza C-266/14 având ca părţi Servicios Privados del sindicato Comisiones obreras (CC.OO.)/Tyco Integrated Security SL și Tyco Integrated Fire & Security Corporation Servicios SA.)
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasare in interes de servici diadora_74 diadora_74 Intrebare: O persoana care este angajata in functia de manager regional, Avand deplasari zilnice, cum este pontat (cate ore), deplasarea de/inspre acasa este ... (vezi toată discuția)
Eu de la acasă și până la serviciu fac 30 minute dus, 30 ... elsussy elsussy Eu de la acasă și până la serviciu fac 30 minute dus, 30 de minute întors. Daca angajatorul mă trimite în degatie și timpul parcurs până la locul de ... (vezi toată discuția)
Timpul de deplasare catre locul de munca este considerat timp de munca? mihai52 mihai52 Buna seara, eu lucrez ca manager de vanzari intr-o companie multinationala, avand de acoperit un teritoriu mare, in care calatoresc doar cu masina. Imi incep ... (vezi toată discuția)