avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Racordare Energie Electrica Organizare de Santier in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Racordare Energie Electrica Organizare de Santier in solutie definitiva

Buna ziua

Ma confrunt cu urmatoarea ptoblema si anume, an o locuinta in curs de constructie la care in februarie 2021 am bagat documentatia necesara obtineri ATR-ului sub forma organizare de santier in solutie definitiva. ATR ul mi-a fost emis in 19 martie 2021, dupa care am facut o cerere de incuvintare catre E-Distributie Banat SA pentru a-mi face reteaua de racordare. In data de 23.03.2021 acestia mi-au trimis contractul de racordare in format draft spre a fi semnat unde mi se cere achitatea unei sume de 2900 lei la articolul 4.1 din contract pe un articol reglementat de ANRE in 2014. Problema este ca in dec 2020 legislatia s-a modificat cu legea 290/2020 publicata in MO in 16 dec 2020 si reglementata de ANRE prin ord 17 din 10.03.2021. In ordinul respectiv este stipulat cum ca organizarea de santier este o exceptie, adica se plateste taxa de racordare de catre utilizator, dar la Art 12, Al 10 specifica foarte clar ca la momentul preluarii in proprietate de catre operatorul de distributie, acesta va restitui contravaloarea taxelor de proiectare si executie intranse egale in maxim 5 ani, iar acest lucru trebuie prevazut in contractul de racordare.
Aici apare problema mea, cei de la E-Distributie Banat SA nu vor sa reglementeze contractul de racordare conform aceatui ordin si nu scrie nimic de restituirea sumei respective. Intrebarea mea, este legal ceea ce face E-Distributie Banat SA? Precizez ca am inaintat deja o petitie la ANRE la care inca nu am primit un raspuns.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! fiul meu și-a cumparat un apartament anul trecut ... Janina71 Janina71 Buna ziua! Fiul meu și-a cumparat un apartament anul trecut într-un bloc nou, iar în luna octombrie a depus o cerere de branșare la rețeaua de gaze, dar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in iunie 2020 am primit atr pentru a aduce o coloana ... vasiledaniela vasiledaniela Buna ziua. In iunie 2020 am primit ATR pentru a aduce o coloana electrica la locuinta mea din Navodari. Am facut contract de racordare si furnizare cu Enel, am ... (vezi toată discuția)
Buna seara, daca poate cinvea sa ma "lumineze" cu urmatoarea ... lillyian20 lillyian20 Buna seara, daca poate cinvea sa ma \"lumineze\" cu urmatoarea problema: 1. La data de 08.01.2021 a fost depusa cererea de racordare la sistemul de ... (vezi toată discuția)