avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Fiul meu și-a cumparat un apartament anul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Fiul meu și-a cumparat un apartament anul trecut ...

Buna ziua!
Fiul meu și-a cumparat un apartament anul trecut într-un bloc nou, iar în luna octombrie a depus o cerere de branșare la rețeaua de gaze, dar nici până în ziua de azi nu au venit să-l branșeze. În bloc mai sunt câteva apartamente nelocuite. Îmi puteți spune, vă rog, care este termenul de branșare la rețeaua de gaze? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 13:08, 24 Iulie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
(5)Lucrările rezultate ca urmare a solicitărilor utilizatorilor de sistem sunt puse în funcțiune în 180 de zile de la data obținerii autorizației de construire.
Gasiti aici toate detaliile
[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns! Am citit Regulamentul privind racordarea la sistemul de transport al gazelor naturale si stiam de acel termen de 180 de zile,au trecut 9 luni si nu au venit sa faca racordarea la reteaua de gaze. Ce se poate face in aceasta situatie? A tot sunat la ei si i-au spus sa astepte, ca va fi sunat cand vor ajunge in acea zona. Este inadmisibil ceea ce se intampla, sa stai in chirie si sa platesti rate la banca pentru apartamentul cumparat si sa nu te poti muta in el din cauza celor de la gaze. Daca ma poate ajuta cineva cu o indrumare, va multumesc!
Unde ati depus cerere de bransare?
In ce zona sunteti si cine este distribuitorul dv local de gaze.
90 zile nu 180 de la luarea autorizatiei adica mai e mult pana acolo.
Ca vedeti mai clar gasiti pe pagina Anre ordinul 18.
Daca sunteti in zona distrigaz aveti acolo pe site etapele similare cu bransarea la emergie electrica.
In principal se depune o cerere.
Se emite un ATR
Va alegeti o firma sau incredintati luvrarea catre firma de distributie care face licitatie si gaseste o firma sa faca lucrarile.
Apoi semnati contract de incredintare
Apoi semnati contractul de lucrari.
Depuneti dosar ca ati facit instalatia interioara si corespunde.
Se finalizeaza racordarea.
Ultima modificare: Luni, 24 Iulie 2023
w_v_w_v, utilizator
In realitate termenele depind de multi factori, mai ales cind e vorba de extindere retea. Dureaza mult obtinerea de avize, sunt in aceeasi situatie, se asteapta o "expertiza" a unui pod de care va fi prins suportul acelei conducte. Asa a solicitat primarul din zona, asa ca ....stand by. Voi avea 3 luni dupa ce-mi fac ei bransamentul, la limita de proprietate, sa-mi fac instalatia de utilizare.

Prin urmare, variabilele sunt multe, nu e ca-n regulament.
Corect! dar dv ati primit raspuns macar ca in zona dv trebuie extindere de retea ca nu exista gaze.
Daca doamna nu a primit nimic.

aici descrie etapele ceva mai clar
[ link extern ]
si aici
[ link extern ] /
si aici
[ link extern ]

Iar aici pe pagina ANRE aveti ordinul 18
[ link extern ]
Ord. 18/2021 pentru aprobarea Regulamentului privind racordarea la sistemul de distribuție a gazelor naturale Data: 10.03.2021 MO 264/17.03.2021 Abroga Ordinul 178/2020 Abrogat prin Ordinul 7/2022
sau link de descarcare directa
[ link extern ]

Daca scrie la anre@anre.ro si se plange o sa primeasca imediat raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, daca poate cinvea sa ma "lumineze" cu urmatoarea ... lillyian20 lillyian20 Buna seara, daca poate cinvea sa ma \"lumineze\" cu urmatoarea problema: 1. La data de 08.01.2021 a fost depusa cererea de racordare la sistemul de ... (vezi toată discuția)
Buna seara, daca poate cinvea sa ma ajute lillyian20 lillyian20 Buna seara, daca poate cinvea sa ma \"lumineze\" cu urmatoarea problema: 1. La data de 08.01.2021 a fost depusa cererea de racordare la sistemul de ... (vezi toată discuția)
Aprobare bransament teava gaz comanmari comanmari Buna seara, Ma puteti lamuri si pe mine ce trebuie sa fac in conditiile in care unul din vecini cu care nu se poate discuta omeneste nu vrea sa-mi dea acordul ... (vezi toată discuția)