avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Am fost angajat si in acelasi timp si administratorul ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Am fost angajat si in acelasi timp si administratorul unui SRL.

Buna ziua,
Am fost angajat si in acelasi timp si administratorul unui SRL. De curand am renuntat la job si am ramas doar administratorul unui SRL, unde nu sunt angajat. Ce se intampla cu asigurarea mea de sanatate in prezent si daca cei peste 20 de ani de contributie ma ajuta acum la ceva?
Multumesc.
Marian
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: carol_mp , utilizator 10:43, 25 Aprilie 2021
Contributia la pensie platita pe acel contract de munca ramane sa va ajute la momentul calcularii pensiei. Puteti, daca doriti sa nu pierdeti din stagiu de cotizare pentru pensie, sa faceti direct contract cu casa de pensii si sa continuati sa platiti la ei la ghiseu lunar contributia la pensie 25% aplicat la valoarea salariului minim pe economie. In lunile din acest an platiti 575 lei lunar.
Separat trebuie sa platiti si la sanatate 10% aplicat la valoarea salariului minim pe economie. Pentru asta trebuie sa depuneti declaratia unica si veti plati la ghiseul de la trezorerie (finante).
De la data incetarii contractului individual de munca mai pastrati calitatea de asigurat la sanatate 3 luni fara sa platiti.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari sociale richy richy Buna ziua, Am cautat pe forum dar nu am gasit un raspuns clar. Vreau sa imi infiintez un PFA pe sistem real. Mentionez ca sunt angajat cu norma de 4 ore ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac ,va rog din suflet sfatuitima giovana giovana in anul 2004 mi-am deschis o autorizatie de pers. fizica autorizata, ca taximetrist. in anul 2006 am mers la directia muncii sa-mi platesc retroactiv din urma ... (vezi toată discuția)
Cuantumul contributiilor minime de plata catre stat mihaela_minciuna@yahoo.com mihaela_minciuna@yahoo.com Buna ziua Care este cuantumul contributiilor minime datorate statutului (asigurari sociale si asigurari sociale de sanatate) pentru a beneficia de asistenta ... (vezi toată discuția)